Worldcoin, иновативен крипто проект, основан от Сам Алтман, главен изпълнителен

...
Worldcoin, иновативен крипто проект, основан от Сам Алтман, главен изпълнителен
Коментари Харесай

Директорът на OpenAI стартира своя крипто проект

Worldcoin, новаторски крипто план, учреден от Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, ще започва през днешния ден, в понеделник.

В основата на плана е неговата неповторима функционалност, наречена World ID – извънреден акаунт, наличен единствено за тествани същински хора. За да получат World ID, заинтригуваните клиенти би трябвало да преминат през персонално сканиране на ириса благодарение на революционната “ ” на Worldcoin – сребърна сфера с размер на топка за боулинг.

След като сканирането на ириса, осъществено от сферата, удостовери достоверността на лицето като същински човек, се основава World ID. Компанията, която управлява Worldcoin, е Tools for Humanity, която работи в Сан Франциско и Берлин.

След като към този момент е събрал 2 милиона консуматори по време на бета етапа си, Worldcoin се приготвя за формалния старт и уголемява активността си до 35 града в 20 страни. Като тласък потребителите, които се записват в определени страни, ще бъдат възнаградени с криптовалутния токен на Worldcoin – WLD.

Един от значимите аспекти на World ID е интеграцията им с блокчейн на криптовалути, което подсигурява запазването на неприкосновеността на персоналните данни и предотвратява опцията на едно лице да управлява или да спре системата. Съоснователят Алекс Блания акцентира значимостта на тази функционалност в изказване за Reuters.

Проектът планува World ID да се трансфорат в основен инструмент в ерата на усъвършенстваните чатботове с изкуствен интелект, като ChatGPT, прочут с това, че генерира впечатляващо сходен на човешкия език.  

Използването на международни идентификатори дава опция за разграничение на действителни лица от ботове с изкуствен интелект в онлайн пространството.

Worldcoin към този момент получи самопризнание от Binance, най-голямата борса за криптовалути, с проекти за листване на новата криптовалута. Очакваното начало на търговията е планувано за понеделник.

Макар Алтман да призна, че едно общество, учредено на UBI, може да е далечно и нестабилно, той има вяра, че основите на Worldcoin могат да проправят пътя за неговото реализиране. Той изрази нуждата от изпробване, с цел да се открият жизнеспособни решения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР