World Tennis LeagueИга Швьонтек – Анастасия Павлюченкова 6-4, 6-3Ига Швьонтек

...
World Tennis LeagueИга Швьонтек – Анастасия Павлюченкова 6-4, 6-3Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Швьонтек надделя над Павлюченкова на World Tennis League


World Tennis League

Ига Швьонтек – Анастасия Павлюченкова 6-4, 6-3

Ига Швьонтек записа нова победа на демоснтративния шампионат World Tennis League в Дубай откакто надви в два сета над Анастасия Павлюченкова. Миналогодишната финалистка на Ролан Гарос затрудни съществено полякинята и в двата сета, само че в последна сметка по-добрата физическа кондиция на Швьонтек наклони везните в нейна изгода.

Единственият ас в мача бе дело на Павлюченкова, само че в това време рускинята направи четири двойни неточности против нито една на Швьонтек. Трикратната „ мейджър “ шампионка завоюва 74% от точките си на първи сервис (28/28) и осъществя пет от 12-те си брейкпойнта (42%). Павлюченкова беше безупречна при възможностите си за пробив (3/3), само че това се оказа незадоволително.

Швьонтек осъществя ранен брейк за 2-0 и изглеждаше, че ще стигне до успеха без особени проблеми. Впоследствие обаче Павлюченкова стартира да нападна доста точно от главната линия и на два пъти проби сервиса на полякинята, осъществявайки цялостен поврат за 4-3. Рускинята обаче стартира да демонстрира признаци на отмалялост и Швьонтек си върна водачеството, давайки единствено една точка в идващите два гейма. Световната №1 изпусна първия от два та сетбола, до които стигна, само че все пак извърши задачата си и осъществя нов пробив за 6-4.

В началото на втората част Павлюченкова изигра най-силния си интервал в дуела. Сетът стартира с гейм за Швьонтек, само че рускинята съумя да пробие, след което реализира поврат от 0-40 и затвърди брейка за 3-1. Това обаче се окза последният положителен миг за нея в мача. Швьонтек наложи непостижимо за съперничката си движение, редувайки успешно мощни офанзиви от главната линия с прецизни къси топки. Това ѝ оказа помощ да запише серия от пет следващи извоювани гейма, триумфирайки с 6-4, 6-3 след 78 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР