World Tennis LeagueГригор Димитров – Ник Кирьос 7-6(5), 6-3Григор Димитров

...
World Tennis LeagueГригор Димитров – Ник Кирьос 7-6(5), 6-3Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров сломи и Кирьос на World Tennis League


World Tennis League

Григор Димитров – Ник Кирьос 7-6(5), 6-3

Григор Димитров резервира съвършения си актив на World Tennis League, спечелвайки и третия мач със свое присъединяване. След два триумфа на смесени двойки българинът записа победа над Ник Кирьос в днешния мъжки дуел на сингъл. Той замести Новак Джокович, който малко преди мача съобщи, че не се усеща добре и няма да бъде в положение да играе.

Това бе втори мач за Димитров в днешния ден, откакто малко по-рано той и Арина Сабаленка завоюваха конфликта на смесени двойки против Рохан Бопана и Бианка Андрееску.

Асовете бяха 14-8 в интерес на Кирьос, само че все пак Димитров имаше най-малък превес във връзка с извоюваните на сервис точки (45-44). Българинът бе доста по-резултатен на ретур (23-10), като това бе един от главните фактори за триумфа му. Димитров завоюва 79% от точките си на първи сервис (27/34) и осъществя два от деветте си шанса за пробив (22%), до момента в който Кирьос не съумя да се възползва от нито един от двата си брейкпойнта.

Началният удар на Кирьос бе много надалеч от нормалното си равнище при започване на мача, като след първите пет гейма австралиецът записва едвам 40% вкаран първи сервис. Рискованият му втори обаче се отплащаше и в първите шест гейма никой от двамата не съумя да осъществя пробив. От своя страна Димитров атакуваше доста решително от главната линия и изграждаше търпеливо офанзивите си, като третата отмора в сета пристигна при 4-3 в интерес на българина.

Кирьос обаче изравни резултата, като след това играта продължи да се развива по същия метод – австралиецът разчиташе най-много на началния си удар, до момента в който Димитров залагаше на постепенни офанзиви, търсейки разнообразни пролуки в защитата на международния №22. В последна сметка откриващият сет приключи без пробиви и това наложи изиграването на тайбрек.

Топка в навън на Кирьос донесе мини-брейк на Димитров, който след това българинът затвърди за 3-1 с отлична офанзива „ сервис-мрежа “. Кирьос съумя да възвърне равенството при 5-5 след две положителни офанзиви с форхенд от главната линия, само че незабавно по-късно българският тенисист стигна до сетбол след бекхенд в мрежата на международния №22. Следващото разиграване приключи по същия метод и Димитров взе преднина в мача след 7-6(5).

Втората част стартира с гейм за Кирьос, само че по-късно ексцентричността на австралиеца се обърна против него. Финалистът от Уимбълдън позволи няколко непредизвикани неточности при опит за ефектни осъществявания и това разреши на Димитров да изравни резултата. Сервисът на австралиеца обаче стартира да работи и той си върна водачеството при 2-1.

В идващите минути мачът се трансформира в „ надстрелване “, като двамата съперници си размениха по един сервис гейм на нула. Кирьос не губеше съвсем никакво време при осъществяване на начален удар, като тази спонтанност продължи да му носи триумф. В последното разиграване в петия гейм австралиецът направи несполучлив опит да изненада Димитров със сервис изпод, само че в последна сметка приключи със смач при мрежата и си върна водачеството при 3-2.

Българинът отговори с още едно подаване на нула, в което видяхме най-ефектният миг в мача досега. Димитров получи отлична опция за смач при мрежата, само че вместо да изчака топката още малко, той реши да я посрещне с отскок. Впоследствие търпението на българина се отплати и той откри пролуки в защитата на Кирьос, стигайки до два следващи брейкпойнта. Австралиецът избави първия с ас, само че последва най-дългото разиграване от началото на мача, в което Димитров сподели повече самообладание и след форхенд в навън на Кирьос първата ни ракета проби за 4-3.

Първата ни ракета продължи да играе с доста експанзия и самочувствие. Нов сервис гейм на нула означаваше затвърждаване на пробива и преднина от 5-3. Кирьос дефинитивно загуби хладнокръвие и след още няколко неточности от негова страна Димитров победи със 7-6(5), 6-3 след 65 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР