World Tennis LeagueФеликс Оже-Алиасим – Александър Зверев 6-4, 6-3Феликс Оже-Алиасим

...
World Tennis LeagueФеликс Оже-Алиасим – Александър Зверев 6-4, 6-3Феликс Оже-Алиасим
Коментари Харесай

Оже-Алиасим триумфира и над Зверев в Дубай


World Tennis League

Феликс Оже-Алиасим – Александър Зверев 6-4, 6-3

Феликс Оже-Алиасим върна тима на „ Каните “ в борбата за крайния триумф на World Tennis League след победа над Александър Зверев. По този метод канадецът остави живи възможностите на своя отбор, откакто по-рано през днешния ден Елена Рибакина победи Ига Швьонтек в конфликта при дамите. Световният №6 резервира съвършения си актив в мачовете на сингъл, откакто през седмицата надви над Ник Кирьос и Доминик Тийм.

Оже-Алиасим бе по-ефективен на начален удар, като записа повече асове (5-3) и направи по-малко двойни неточности (1-4). Канадецът завоюва 77% от точките си на първи сервис (30/39) и оползотвори три от деветте си благоприятни условия за пробив (33%), до момента в който Зверев не съумя да осъществя нито един от своите четири брейкпойнта.

Първият брейкпойнт в мача се откри пред Зверев в четвъртия гейм, само че олимпийският първенец не се възползва от разкрилия се пред него късмет и след това равенството се резервира до 4-4. Изглеждаше, че статуквото няма да се промени, само че две чудесни офанзиви с форхенд от главната линия разрешиха на Оже-Алиасим да реализира поврат от 40-30 и да осъществя първия пробив в мача. Канадецът продължи да бъде безукорен на сервис и няколко минути по-късно завърши сета при 6-4 в своя изгода.

Световният №6 стартира да прибягва до офанзиви „ сервис-мрежа “ и това му разреши да вземе самодейността във втората част, повеждайки с 3-1 след ранен пробив. При 4-2 Оже-Алиасим бе на път да убие интригата, достигайки до четири следващи брейкбола. Всички те обаче бяха пропилени след две следващи топки в навън при офанзиви по правата, последвани от два аса на Зверев.

Оже-Алиасим бързо си върна самодейността с гейм на нула, а след това откри път през защитата на съперника си след няколко доста добре построени офанзиви, реализирайки решителен пробив за крайното 6-4, 6-3 след 85 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР