World Tennis LeagueДоминик Тийм – Феликс Оже-Алиасим 6-7(2), 6-7(6)Феликс Оже-Алиасим

...
World Tennis LeagueДоминик Тийм – Феликс Оже-Алиасим 6-7(2), 6-7(6)Феликс Оже-Алиасим
Коментари Харесай

Оже-Алиасим спечели шоуто с Тийм в Дубай


World Tennis League

Доминик Тийм – Феликс Оже-Алиасим 6-7(2), 6-7(6)

Феликс Оже-Алиасим победи Доминик Тийм в днешния мъжки мач на сингъл на демонстративния шампионат World Tennis League в Дубай. Двубоят бе доста завладяващ, като международният №6 имаше потребност от два тайбрека, с цел да пречупи съпротивата на първенеца на US Open за 2020 година

Канадецът бе доста по-ефективен на начален удар, като пласира 11 аса против единствено два на Тийм, като в това време завоюва 91% от точките си на първи сервис (43/47). Оже-Алиасим осъществя единствения брейкпойнт, който се откри пред него, до момента в който неговият конкурент оползотвори една от четирите си благоприятни условия за пробив (25%).

Няколко отлични офанзиви с форхенд по диагонала помогнаха на Оже-Алиасим да осъществя първия пробив в мача и да поведе с 4-2. Впоследствие обаче Тийм доста усъвършенства играта си в отбранителен проект, като в това време увеличи качеството на началния си удар. Австриецът избави сетбол при 5-4 и изравни резултата, след което осъществя цялостен поврат.

Оже-Алиасим обаче не му разреши да запише втори следващ пробив и докара сета до тайбрек. В него доста по-добрата игра на мрежата, демонстрирана от канадеца, се оказа решаващият фактор, и той приключи сета със серия от четири безответни точки за 7-6(2).

Вторият сет бе изцяло равносилен, като никой от съперниците не съумя да стигне до късмет за пробив и това наложи изиграването на нов тайбрек. Няколко доста положителни офанзиви с бекхенд от страна на Тийм му разрешиха да осъществя мини-брейк, след което да стигне до сетбол при 6-5. Оже-Алиасим обаче още веднъж прибягна до офанзиви „ сервис-мрежа “, които му служеха доста добре през целия дуел, и по този метод съумя да се наложи със 7-6(2), 7-6(5) по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР