World Tennis League върви към своя край и днес в

...
World Tennis League върви към своя край и днес в
Коментари Харесай

Ястребите са почти сигурен финалист: Зверев разгроми 38-годишен отказал се ветеран

World Tennis League върви към своя край и през днешния ден в предпоследния ден от демонстративното отборно съревнование, което събра немалка част от елита на международния тенис както при мъжете, по този начин и при дамите, предстоеше да се дефинират двата тима финалисти. В първия конфликт за деня в Дубай се изправиха отборите на " Ястребите " и " Орлите ", като в мача на смесени двойки тандемът на Ник Кирьос и Бианка Андреску се сработи по отличен метод, с цел да донесе ранен задатък на тима си от 11:10 пункта след триумф в съдбоносен тайбрек до 10 точки. Впоследствие за женския сингъл в съревнованието на корта излязоха Елена Рибакина и Каролин Гарсия, като шампионката от Уимбълдън подсети по всякакъв начин с играта си за представянето, което ѝ донесе купата на " свещената трева " и обърна генерално общия резултатът в дуела, извеждайки " Ястребите " напред с 23:17.

Честта да дефинират крайния излаз на битката се падна на Александър Зверев и към този момент сбогувалия се с професионалния тенис деец Андреас Сепи, който минути преди срещата размени Ник Кирьос, а самият резултатът едва ли изненада някого, откакто завърналият се след 6-месечна контузия немец надви в поредни сетове - 6:4 6:2. По този метод олимпийският първенец узакони успеха на " Ястребите " с 40:24 точки и ги изпрати на първата позиция в групата във краткотрайното класиране преди заключителната борба противопоставяща " Соколите ", от които е част Григор Димитров, и " Хвърчилата ".

Още през цялото време на дуела ясно се забелязваше разликата в класите сред двамата състезатели, като международният номер 12 стартира да упражнява сериозен напън над съперниковото подаване, но доближи само до следващи шансове за брейк. Постепенно с течение на времето оръжията в репертоара на отказалия се деец все по-често не намираха очертанията на корта и неизбежното се случи, откакто Саша поредно приключи в опразнената част от полето и проби. Застанал на начален удар за продобиване на сета, Зверев привидно ненадейно се пропука и съобщи сервиса си от обстановка 40:15, но в ответния гейм се оправдава по допустимо най-хубавия метод и с нов пробив откри сметката си в общия резултат на срещата.

Силните минути за германеца продължиха на старта на втората част, когато той за следващ път не остави безнаказани грешките на съперника и причисли към актива си подаването му. Събитията от минути по-рано на корта в Дубай се повториха съвсем, откакто нов миг на разконцентрация на олимпийския първенец му коства задатъка, само че той отговори уместно с контра рибрейк и въпреки да изпита нови компликации на сервис, то той остана безукорен до самия завършек на конфликта, поставяйки точка на разногласието при начален удар на Сепи.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР