Wizz Air, най-големият нискотарифен авиопревозвач в Централна и Източна Европа

...
Wizz Air, най-големият нискотарифен авиопревозвач в Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

Wizz Аir стартира първите нискотарифни полети от Европа до Абу Даби

Wizz Air, най-големият нискотарифен авиопревозвач в Централна и Източна Европа и най-зелената авиокомпания* в Европа, разгласи през днешния ден пет нови маршрута от интернационалното летище в Абу Даби (AUH). Маршрутите ще свързват столицата на Обединените арабски емирства с Будапеща и Букурещ от юни 2020 година и със София, Клуж-Напока и Катовице от септември 2020 година, при изискване че авиационните действия бъдат обновени в съответните страни. Така Wizz Air се трансформира в първият европейски нискотарифен транспортьор с полети до Абу Даби.

Новината идва след подписаното през март съглашение, с което се формализира основаването на Wizz Air Abu Dhabi като локална самолетна компания със седалище в Абу Даби в партньорство сред ADQ и Wizz Air. Това е първата самолетна компания на Wizz Air, основана отвън Европа, която се чака да стартира употреба по-късно тази година.

Предвижда се Wizz Air да се концентрира върху основаването на направления до пазари, на които самолетната компания има интервенции с висок напредък, а точно Централна и Източна Европа и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дълготраен проект.

Шариф Ал Хашми, изпълняващ длъжността основен изпълнителен шеф на компанията Abu Dhabi Airports (управляваща летищата в Абу Даби), разяснява:
„ Новите направления на Wizz Air до Будапеща, Букурещ, Клуж-Напока, Катовице и София акцентират нашия ангажимент да свържем Абу Даби с най-търсените международни дестинации. Тези нови направления са доказателство за устойчивостта на промишлеността и нейната подготвеност да продължи напред със смели проекти, които ще подтикват потребителското търсене и устойчивото възобновяване на авиационния пазар. Като наш най-нов авиационен сътрудник, ние приветстваме Wizz Air и първите ѝ направления с отворени прегръдки, и сме подготвени да спомагаме за вълнуващите проекти на компанията за разширение на мрежата ѝ от Абу Даби. Посетителите от Унгария, Румъния, Полша и България ще могат още на идване да се насладят на нашите съвременни терминални уреди, съчетани с арабско гостолюбие, преди да се потопят в красивите глъбини на процъфтяващата столица на ОАЕ, Абу Даби. “

Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air, съобщи:
„ Днешната вест е част от нашата дълготрайна тактика да осигуряваме налични цени в композиция с високо качество на борда за от ден на ден клиенти в Абу Даби и по света. Радвам се, че нашите интервенции на интернационалното летище в Абу Даби ще стартират през юни (при изискване, че тогава към този момент е отстранена възбраната за пътуване), свързвайки столицата на Обединените арабски емирства с пет съществени градове в Централна и Източна Европа като Будапеща, Букурещ, Клуж-Напока, Катовице и София. Убедени сме, че нашите пасажери ще оценят комфортните написания на полетите, лесната система за онлайн резервации и необятната гама от самостоятелни варианти за пътешестване, които Wizz Air предлага. Мисията на Wizz Air ще поддържа локалната икономическа тактика за развиване на Абу Даби като още по-търсена туристическа дестинация. Очакваме с неспокойствие да посрещнем първите пасажери на борда на нашата млада, зелена и ултра-ефективна флотилия, като в същото време сме въвели спомагателни ограничения на здравето и сигурността на нашите пасажери и екипаж. “

Абу Даби е най-новата дестинация на Wizz Air, която ще притегли доста пасажери от пет огромни града в Централна и Източна Европа. Новите услуги ще бъдат първите директни полети сред столицата на Обединените арабски емирства и Будапеща, Букурещ, Клуж-Напока, Катовице и София и ще бъдат пуснати съвсем 220 хиляди места до края на 2020 година Полетите към този момент са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com на цени от едвам 59,99 евро**. В случай на възбрана за пътешестване, наложена заради COVID-19 и годна към началната дата на полетите, пасажерите с резервации за засегнатите полети ще имат опция да изберат полет за по-късна дата, да получат цялостно възобновяване в брой на платената сума или 120% на цената на резервацията като WIZZ заем, който ще може да употребява за закупуване на билети и други услуги на самолетната компания.

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ АБУ ДАБИ

Будапеща, Унгария до 30 септември: сряда, неделя
след тази дата: понеделник, сряда, петък 3 юни 59.99 евро
Букурещ, Румъния до 30 септември: сряда, неделя
след тази дата: вторник, четвъртък, събота 3 юни 59.99 евро
Катовице, Полша до 24 октомври: вторник, събота
след тази дата: понеделник, петък 15 септември 59.99 евро
София, България Вторник, събота 15 септември 59.99 евро
Клуж-Напока, Румъния Сряда, неделя 16 септември 59.99 евро

Мерки за сигурност
Безопасността на пасажерите и екипажа постоянно е била главен приоритет на Wizz Air и неотдавна самолетната компания разгласи няколко спомагателни ограничения, с цел да подсигурява на физическата отдалеченост по време на качване на борда и усъвършенствана непорочност в самолетите. Мерките са лесни за следване и спомагат за обезпечаване на допустимо най-хубавите санитарни условия.

Авиокомпанията приканва всички пасажери да вършат резервациите си напълно онлайн, когато е допустимо, в това число онлайн чекиране, прибавяне или вписване на багаж, както и да вършат безконтактни заплащания при покупки на борда. Носенето на маски в самолетите е наложително за екипажа и пасажерите.

Самолетите на Wizz Air се почиства усърдно няколко пъти дневно и се дезинфекцират изцяло всяка нощ, екипажът също ще раздава дезинфекциращи кърпички на пасажерите на борда, както и ще следи съществуването на оптимално разстояние сред пасажерите и седене през седалка, където коефициентът на натоварване разрешава.

Wizz Air също по този начин започва специфична осведомителна акция за известяван на пасажерите за настоящото развиване в подтекста на COVID-19 и даване на потребни препоръки за безвредно пътешестване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР