Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа

...
Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа
Коментари Харесай

Флотилията на Wizz Air набъбна до 100 самолета

Wizz Air, една от най-бързо разрастващите се самолетни компании в Европа и водещият нискотарифен транспортьор в Централна и Източна Европа, през днешния ден чества неповторим миг от своята история – флотилията й доближи 100 самолета. По този мотив в Будапеща бе показан 100-ия особено оцветен аероплан (Airbus A321) на Wizz Air. Отчитайки възходящото значение на Wizz Air за развиването на общностите, които обслужва, самолетната компания също разгласи основаването на Фондация WIZZ, която ще работи в 4 разнообразни области: опазване на здравето, обучение, грижа за деца и незабавна помощ.

Флотилията на Wizz Air доближава до внушителните 100 самолета едвам 14 години след първия полет на самолетната компания. 14 години, в които компанията обезпечи ниски цени на общо 155 милиона пасажери и трансформира летенето със аероплан в налично за повече хора от всеки път. Wizz Air ще продължи да развива мрежата си и пазарите с непълен достъп до хвърчене посредством преференциални цени, водена от упоритостта да влезе в топ 5 на самолетните компании в Европа. Плановете за предстоящ напредък на Wizz Air се допълват от направената поръчка на още 268 съвременни самолета, планувани за доставка до края на 2026 година, след което флотилията й ще доближи до съвсем 300 самолета, пренасящи 100 милиона пасажери годишно, обслужвани от екип от 10 000 чиновници. Силният фокус върху цифровизацията в това време ще разреши на Wizz Air да предлага още по-ориентирани към клиента услуги, както и да вкара повече успеваемост в бизнеса.

Модерната флотилия на WIZZ със междинна възраст от единствено 4,6 години е главен актив в нискотарифния бизнес модел на самолетната компания дружно с Airbus A321, който е най-ефективният теснофюзелажен аероплан в приложимост и който се чака да промени пазара. По-големият брой места спрямо Airbus A320 значи, че Airbus A321 е по-ефективен и по-екологичен, а A321ceo подсигурява 10% понижение на разноските на единица, съпоставено с Airbus A320ceo. До 2023 година 75% от предлаганите места от Wizz Air ще са на борда Airbus A321. Друга смяна ще започва през 2019 година, когато Wizz Air ще получи първите от общо 256 самолета Airbus A320neo – аероплан, чиито мотори от последващо потомство ще донесат още 10% понижение на разноските за единица, съпоставено със настоящия Airbus A321ceo. Самолетът Airbus A320neo ще бъде задвижван от мотора PW1100G-JM на Pratt & Whitney, най-екологичният и най-тихият мотор от своя клас, който ще обезпечи преимущество от най-малко 16% по-малък разход гориво спрямо A321ceo.

Wizz Air продължава да уголемява обширната си мрежа от над 600 маршрута, като започва повече от 100 маршрута през 2018 и 2019 година В България тази година към този момент започнаха 5 нови услуги, осигуряващи още по-вълнуващи благоприятни условия за пътешестване. От София клиентите към този момент могат да пътуват и да се насладят на слънчеви почивки в Атина, Ница, Лисабон и Малага, а пасажерите във Варна могат да посетят красивия град Виена. Непрекъснатото разширение на Wizz Air в страната с годишен растеж на предлаганите места от 20% способства за българската стопанска система, осигурявайки почти 350 директни работни места в самолетната компания и стимулирайки пазара на труда в авиационния и туристическия бранш посредством поддръжка за над 1800 непреки работни места на година*.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР