Winston-Salem Open, първи кръгДоминик Тийм – Джей Джей Уолф 6-7(5)

...
Winston-Salem Open, първи кръгДоминик Тийм – Джей Джей Уолф 6-7(5)
Коментари Харесай

Тийм спечели тричасова драма, за да си осигури мач с Григор Димитров


Winston-Salem Open, първи кръг
Доминик Тийм – Джей Джей Уолф 6-7(5) 7-5 7-6(6)


Първият мач на хард на Доминик Тийм от март 2021 включваше близо два часа спиране поради дъжд, два мачбола против него и сериозна драма, само че австриецът съумя да се класира за идващия кръг в Уинстън-Сейлъм.

Той трябваше да поработи крепко за триумфа с 6-7(5) 7-5 7-6(6) над Джей Джей Уолф, който пристигна след три часа и 10 минути, преди да може да огледа към идващия стадий на конкуренцията и идния си конфликт с Григор Димитров.

„ Супер благополучен съм да печеля първата си победа на твърди кортове отдавна насам, от март ’21. Изобщо не бе елементарно с дъжда, с излизането назад на корта в 23:15, беше късно. Имах проблеми с това да намеря ритъма си още веднъж, “ сподели някогашният №3.

Прекъсването пристигна при 3-2 в третия сет, след което се стигна до тайбрек, в който Тийм водеше с 4-1. Уолф обаче завоюва пет поредни точки, поведе с 6-4 и беше в съвършена позиция да затвори срещата.

Последваха четири уинъра от страна на Доминик, които го изпратиха напред.

„ Казах си – 4-6 е, в този момент или в никакъв случай, “ напомни си австриецът.

Тийм сподели своенравие в ранните стадии на мача, допускайки голям брой неточности. В същото време сподели и непокътнатата си марка – бекхендите по правата, с които завоюва публиката назад на своя страна.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР