WinRAR заяви, че за компанията е чест, че 30 години

...
WinRAR заяви, че за компанията е чест, че 30 години
Коментари Харесай

Компанията WinRAR: за нас е голяма чест, че след 30 години ОС Windows ще поддържа RAR компресията

WinRAR съобщи, че за компанията е чест, че 30 години след излизането си Windows най-сетне ще има нативна поддръжка за RAR формата за компресиране.

Германската компания, която има правата и актуализира програмата WinRAR, изясни пред медиите по какъв начин се усещат разработчиците във връзка с това изобретение на Microsoft.

„ На Microsoft бяха нужни 30 години, с цел да вкара поддръжка на RAR файловете в Оценка за съвместимост Windows. Първоначално бяхме сюрпризирани от това известие. Но в този момент се питаме по какъв начин тъкмо обмислят да създадат RAR наличен след цели 30 години.

Microsoft разгласи разнообразни нови благоприятни условия за идната версия на Windows 11, само че явно поддръжката на разнообразни архиви, в това число RAR, е провокирала огромен възторг измежду потребителите.

Първо, ние се гордеем с решението на Microsoft. Надяваме се, че то ще направи RAR компресията и архивите още по-популярни и налични за потребителите, които не са осведомени с плана WinRAR.

Загрижени ли сме? Разбира се, че сме, тъй като ние сме дребна компания, а Microsoft е огромна интернационална корпорация с многомилиарден оборот и голяма власт. Но другите разработчици може би са още по-загрижени за решението на Microsoft.

Сега, когато потърсим в Гугъл „ по какъв начин да отваряме RAR файлове “, виждаме реклами на нашите съперници. Това може скоро да се промени, само че към момента не знаем по какъв начин.

Въпреки че потребителите към момента ще се нуждаят от програмата WinRAR, с цел да основават файлове с RAR компресия, нашето приложение към този момент няма да е належащо за отваряне на.rar файловете (които по този начин или другояче в никакъв случай не са били извънредни за WinRAR), само че се надяваме, че има задоволително консуматори, които ще продължат да поддържат една дребна компания и нейните разработчици на програмен продукт, с цел да можем да продължим да развиваме WinRAR още дълго време.

Нашият проект е да продължим да подобряваме WinRAR, с цел да го създадем още по-привлекателен за потребителите. Неотдавна издадохме бета-версията на WinRAR 6.22 и сега работим по съществена актуализация на плана, която се надяваме да бъде подготвена до края на годината “, съобщи пред медиите Луиз Кюсуърт от отдела за продажби на WinRAR.

На 24 май Microsoft разгласи, че Windows 11 нативно ще поддържа tar, 7-zip, rar, gz и още доста други архивни формати със съответните логаритми за компресиране.

„ Добавихме нативната поддръжка на спомагателни архивни формати, в това число tar, 7-zip, rar, gz и доста други, употребявайки плана с отворен код libarchive “, изясни Панос Панай, продуктовият шеф на Microsoft, в обява в блога за разработчиците на Windows.

Microsoft съобщи, че в операционната система ще има и други усъвършенствания, свързани с работата на архиваторите. Така да вземем за пример ще доста ще бъде усъвършенствана скоростта на компресиране на файловете в Windows 11. Новите функционалности за работа с архиви ще бъдат интегрирани в летните тестови компилации на Windows 11.

Разработчиците прецизираха, че това е направено, с цел да не се постанова потребителите да конфигурират приложения на трети страни за достъп до архивите, по сходство на вградената в самия него поддръжка на zip, която се появи в Windows през 1998 година

Според описанието на плана libarchive той поддържа 16 вида архиви, само че с някои ограничавания във връзка с версиите и опциите (четене или запис).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР