Windows приложения и игри стават лесно достъпни за изпълнение на

...
Windows приложения и игри стават лесно достъпни за изпълнение на
Коментари Харесай

Apple одобри първия Windows емулатор за iOS


Windows приложения и игри стават елементарно налични за осъществяване на iPhone и Pad
(екранна фотография: UTM)

Потребителите на iPhone и други устройства на Apple ще могат да пускат на тях типичен Windows програмен продукт и компютърни игри, с помощта на PC емулатор за мобилните платформи на компанията.

В края на предходната седмица Apple утвърди емулатора, който разрешава на потребителите да започват типичен програмен продукт и компютърни игри на iPhone, iPad и Vision Pro. По-рано компанията отхвърли да утвърди емулатора, заради някои дефекти, отбелязва The Verge.

Разработчикът, от своя страна, съобщи, че няма да пробва повече, тъй като приложението дава „ ексцентрично потребителско преживяване ” . Сега обаче UTM благодари на екипа на AltStore, различен магазин за приложения за мобилната операционна система iOS, за неговото подпомагане и призна приноса на различен разработчик, „ чието внедряване на QEMU TCTI изигра основна роля в основаването на версия без JIT ”.

Подобно на други емулатори, UTM SE дава минимални функционалности незабавно след инсталирането. Приложението не идва с операционна система, само че включва връзка към уеб страницата на UTM, където са налични всички нужни насоки за емулиране на Windows, от версия XP до най-новата 11-та версия , както и авансово построени виртуални Linux машини. Споменават се също Mac OS 9.2.1 и DOS.

Емулаторът UTM SE поддържа Windows програмен продукт и игри на iOS устройства
(екранна фотография: UTM)

Според описанието, UTM SE е компютърен емулатор, който разрешава осъществяване на типичен Windows програмен продукт и игри. Приложението поддържа както VGA режим за графики, по този начин и терминален режим за въвеждане на текстови команди.

UTM SE емулира x86, PPC и RISC-V архитектури , което разрешава на iOS потребителите да започват авансово построени машини или да основават свои лични конфигурации от нулата.

Приложението стъпва на QEMU, мощен и необятно употребен програмен продукт с отворен код за емулиране на хардуер на разнообразни платформи. Засега емулаторът ще бъде наличен единствено за потребителите в Европейски Съюз, прецизират разработчиците.

Даунлоуд:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР