Windows компютрите дават повече свобода на потребителите по отношение на

...
Windows компютрите дават повече свобода на потребителите по отношение на
Коментари Харесай

Три причини Windows РС да е по-желан от Mac


Windows компютрите дават повече независимост на потребителите във връзка с хардуера и игрите
(снимка: CC0 Public Domain)

Дилемата Windows или Mac наподобява ще терзае потребителите до момента в който има лични компютри. Всеобщо е мнението, че епълските компютри са по-изпипани, само че в някои връзки Windows като че ли е по-удобна платформа за работа и развлечение.

Ето три аргументи, заради които доста консуматори – изключително тези, които към този момент са привикнали с операционната система на Microsoft – биха предпочели компютър с Windows вместо подобен с macOS:

Mac има х ардуерни ограничавания

Първото нещо, което може да спре „ разбирачите ” да си купят Mac компютър, е хардуерът. Не, че той е неприятен, в противен случай. Проблемът опира до надграждането на съставените елементи.

Apple няма съществена поддръжка за графичните карти на Nvidia. В интернет са налични единствено уеб драйвери, които обезпечават работа на видеото, само че не и разрастване на цялостния капацитет на Nvidia, което е разочароващо за консуматори, предпочитащи графичните решения на този производител.
още по тематиката
Актуализирането на хардуера в Mac също е проблематично. В множеството епълски компютри RAM паметта е споена на дънната платка, а естествена модулност на другите блокове има единствено при Mac Pro, който коства луди пари.

В същото време при Windows компютрите всичко е доста по-лесно, когато става въпрос за стационарни решения. Ентусиастите могат да си изградят страхотни конфигурации, а операционната система „ ще вземе ” целия нужен програмен продукт в придвижване. Освен това след това всеки съставен елемент може да бъде сменен без проблеми.

Mac не е основан за игри

Понякога ви се желае да си починете от работата и да изиграете нещо. Но в случай че сте на Mac, не всички топ заглавия ще се извършват с в действителност висока периодичност на фрагментите (над 60 fps). Освен това множеството игри нямат поддръжка за macOS. За какво въобще приказваме тогава?

Да, Mac не е основан за игри, той има друга публика. Но купувайки компютър, човек желае да си подсигури и развлечението, а при Windows няма проблем с игрите. Единственото обикновено решение за игри на Mac е услугата GFN (GeForce Now), която извършва всичко на облачни сървъри.

Управлението на Windows е по-удобно

Системата за ръководство на прозорците в macOS търпи рецензия, поради дребния размер на бутоните за затваряне, минимизиране и максимизиране. Докато в Windows бутоните са с естествен размер и доста по-лесни за потребление. За някои това може да наподобява като нищожно, само че за други е същински проблем.

Освен това общоприетите принадлежности на macOS не разрешават прикрепване на прозорец в профил на екрана с леко придвижване на ръката. Има програмен продукт от „ трета страна ” за тази цел, който взема решение казуса. Но за какво да се заплаща за нещо, което би трябвало да работи по дифолт?

Естетически, компютрите на Apple са по-красиви от Windows съперниците
(снимка: CC0 Public Domain)

И най-после, не може да се затвори приложение на macOS с просто щракане върху кръстчето в прозореца (с изключение на единични програми). При Windows това е задоволително, само че на macOS би трябвало да пандизите всяка стратегия от Dock. Само по този начин можете да сте сигурни, че програмата към този момент не хаби ресурсите на процесора и RAM-а.

И все пак…

Каквито и рецензии да търпи macOS, те могат да се възприемат като субективни, а желанието да притежавате Mac не отслабва. Чисто естетически, компютрите на Apple са красиви. Те имат отлична клавиатура, ергономична кутия, всичко е премислено до най-малкия подробност. Използването на такова устройство е наслаждение, което не може да се каже за към 99% от преносимите компютри на Windows.

Ако в последна сметка сте минали на Mac, само че ви липсват някои улеснения на Windows, можете да пуснете Windows на Mac, въпреки с „ патерица ” – посредством виртуална машина или Boot Camp и все нещо няма да се започва или да работи по предопределение.

Готови ли сте да изтърпите това, единствено и единствено да сте на Mac, в случай че няма да употребявате всички вградени функционалности като SideCar, бърз достъп до известия на iPhone, онлайн покупки с Apple Pay и така нататък А за стационарно решение надали има нещо по-добро от елементарен Windows компютър.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР