Windows Hello предоставя на потребителите на Windows 10 алтернативен начин,

...
Windows Hello предоставя на потребителите на Windows 10 алтернативен начин,
Коментари Харесай

Какво е Windows Hello?

Windows Hello дава на потребителите на Windows 10 различен метод, по който да се вписват в своите устройства и приложения, употребявайки пръстов отпечатък, сканиране на ириса или лицево различаване. Механизмът за регистриране е опция на актуалните способи, включващи ключова дума и се чака да улесни потребителите. Очакванията са Windows Hello да се ползва към сериозни системи (системи и платформи с изключителна значимост за потребителя), като дава един по-сигурен и благонадежден метод за отбрана на данните в тях, оповестяват от.

„ Windows Hello взема решение няколко казуса: сигурност и стеснение. Традиционните пароли са несигурни, те могат да са сложни за запомняне и това принуждава хората или да употребяват по къси, само че лесни за отгатване пароли, или по-дълги, които обаче би трябвало да запишат някъде, с цел да ги запомнят. Всичко това компрометира в по-голяма или по-малка степен този способ на сигурност “, съобщи Патрик Муурхед, президент на “Moor Insights & Strategy ”.

Как работи Windows Hello?

Windows Hello лимитира вероятните цели на една възможна офанзива против персоналните ви данни, като просто отстранява потребността от пароли и други способи, посредством които е много евентуално вашите данни или виртуална идентичност да бъдат откраднати.

“За лицевото различаване Windows Hello употребява триизмерно-структурирана светлина, с цел да сътвори модел на нечие лице. След това се ползва техника за anti-spoofing, която лимитира вероятността някой да направи триизмерно копие на главата или да употребява маска, с цел да измами системата ”, прибавя Муурхед.
 биометрични данни ThinkStock/Getty Images
Потребителите на Windows 10 могат да настроят приложението през вариантите за регистриране, в account settings. Там те ще могат да изберат метода на отбрана при пускане, само че постоянно ще могат да обновят тези данни (добавяне и унищожаване на спомагателни пръстови отпечатъци например).

Windows Hello против Face ID?

Windows Hello няма пряк конкурент, тъй като е предопределен най-вече за Windows 10 устройства. В същото време въпреки всичко са на разположение и артикули, въпреки и за други платформи, като тези на Apple и Samsung, които обезпечават сходна технология за своите устройства. От Apple внедриха Face ID в iPhone X, като се чака последователно технологията да се приложи към всички бъдещи устройства на компанията, започвайки от iPad през тази година.

“По плана Microsoft Hello се работи от 2015-а година, само че технологията получи повече внимание едвам когато Apple осъществиха своята концепция ”, разясниха специалисти от Дори е допустимо Microsoft да извлекат изгоди от това закъсняло стартиране, защото вниманието на потребителите е привлечено от самата технология и Microsoft влиза непосредствено в борбата за качество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР