Windows 11 все още не поддържа USB4 2.0 и Wi-Fi

...
Windows 11 все още не поддържа USB4 2.0 и Wi-Fi
Коментари Харесай

Windows 11 все още не поддържа Wi-Fi 7 и USB4 2.0, но Microsoft скоро ще оправи това

Windows 11 към момента не поддържа USB4 2.0 и Wi-Fi 7. Въпреки че първите устройства, сертифицирани за Wi-Fi 7, към този момент са на пазара. Но компанията към този момент е почнала да интегрира поддръжката на технологията, която Wi-Fi Alliance показа предишния месец.

Понастоящем Microsoft тества поддръжката на Wi-Fi 7 в Оценка за съвместимост Windows 11 Insider Preview Build 26063 в канала Canary. Тази фаза на тестване е от решаващо значение, с цел да се подсигурява, че интеграцията и функционалността на Wi-Fi 7 са безпроблемни в цялата екосистема на Windows 11. В допълнение към Wi-Fi 7 Microsoft разгласи и идната поддръжка на спецификацията USB4 версия 2.0 в Windows 11. Тя обезпечава нараснала скорост на USB трансфер до 80 Gbps посредством USB Type-C кабели.

Wi-Fi 7, или IEEE 802.11be, предлага скорост на продан на данните до 40 Gbps, което го трансформира в прелъстителен вид за доста консуматори. Тя може да размени обичайните кабелни Ethernet връзки. Тези скорости се реализират посредством потребление на три честотни ленти: 2,40 GHz, 5 GHz и 6 GHz. Както и посредством разширение на ширината на канала до 320 MHz и 4096-QAM модулацията, оповестява изданието Tom’s Hardware.

Една от значимите характерности на Wi-Fi 7 е поддръжката на Multi-Link Operation (MLO), която доста усъвършенства разпределението на трафика сред каналите. Това води до увеличение на пропускателната дарба и възстановяване на надеждността, осигурявайки по-плавна и постоянна безжична връзка. Освен това потреблението на усъвършенстваната техника за модулация 4096-QAM способства за 20% нарастване на скоростта на продан на данните спрямо 1024 QAM на Wi-Fi 6. Това в допълнение усъвършенства успеваемостта на преноса на данни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР