Windows 11 тръгва официално от днес под формата на безплатна

...
Windows 11 тръгва официално от днес под формата на безплатна
Коментари Харесай

Време за ъпгрейд: Windows 11 тръгва от днес

Windows 11 потегля публично от през днешния ден под формата на безвъзмездна актуализация на своя предходник, операционната система Windows 10.

Панос Панай, основният продуктов шеф на софтуера, разяснява за „ Би Би Си “, че новата версия е основана да бъде „ чиста, свежа и по-проста “ за потребителя. Той дава обещание, че няма да е „ извънредно отклоняване “ от познатото за хората досега.

Натиснете Старт

Windows 11 има някои обилни промени в дизайна. Една от първите, която всеки ще забележи, е централното разположение на менюто Старт. То е в средата на екрана по дифолт и при натискането на бутона се появяват най-често употребяваните приложения. В някои връзки функционалността имитира появяването на меню или приложение на смарт телефон. Вече ги няма и емблематичните за менюто Старт плочки, в които се пресъздадоха приложенията.

„ Нова епоха “

Когато Windows 10 се появи, Microsoft заявява, че това ще е последната версия на системата. Изглежда, че решението се е трансформирало.

„ Намираме се във време, в което има малко нова епоха за компютъра… Мисля, че Windows 11 някак си отбелязва този миг “, счита Панос Панай.

Операционната система залага на по-заоблени форми, по-опростени изгледи на менютата и досиетата. Т.нар. „ уиджети “ или добавки също се завръщат, само че вместо да са на екрана, на мечтано място от потребителя, ще са в странична лента и ще са свързани с услугите на Microsoft.

Освен това приложението Microsoft Teams заменя Skype като приложение по дифолт. Друг нов инструмент е опцията за пускане на приложения за смарт телефони с Android – това ще е допустимо посредством онлайн магазина за приложения на Amazon.

Време за ъпгрейд

Не всеки компютър ще получи всички евентуални позитиви от новата версия. За някои устройства даже може да се окаже невероятно да се актуализират до Windows 11.

Причината е в техните параметри – от софтуерния колос са заложили избрани условия за съгласуемост. Ако един компютър не дава отговор на тях, няма да може да получи ъпгрейда.

Едно от условията е тип предпазен чип, наименуван TPM, който се конфигурира единствено при по-новите компютри. Разбира се, надграждането с Windows 11 не е наложително. Потребителите, които нямат опция да го създадат, могат да останат с Windows 10. Microsoft ще поддържа системата с актуализации за отбрана до октомври 2025 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР