Windows 11 идва с променен дизайн, който се отличава с

...
Windows 11 идва с променен дизайн, който се отличава с
Коментари Харесай

Windows 11: дизайн като Mac и много нови функции


Windows 11 идва с изменен дизайн, който се отличава с пастелни цветове и заоблени ъгли 
(снимка: Microsoft)

На виртуално събитие през вчерашния ден Microsoft показа наследника на Windows 10 – това е операционната система Windows 11, която идва с чисто нов дизайн, наподобяващ Apple Mac, и голям брой нови функционалности .

Дизайнът на Windows 11 се отличава с пастелни цветове и заоблени ъгли и като цяло е сходен на Mac, отбелязва. Менюто „ Старт ” e преместено от долния ляв ъгъл на екрана в средата, а иконите на приложенията са подредени в центъра на лентата със задания. Налични са и джаджи с информация за времето, акциите, новините и други

Във версия за първи път приложенията за Android могат да се започват в Windows посредством App Store на Amazon. Новата операционна система включва и функционалност, наречена Snap Groups – това са сбирки от приложения, които се намират в лентата със задания и могат да се появят или да бъдат минимизирани по едно и също време за по-лесно превключване.

Microsoft e добавила също опция за конфигуриране на виртуални десктопи по метод, който е сходен на Mac – посредством превключване сред няколко десктопа по едно и също време за персонално прилагане, служебно, за учене и игри. Microsoft Teams също е вграден непосредствено в Windows 11, трансформирайки се в нещо като FaceTime приложение за чат.

Менюто „ Старт ” е преместено в средата, както и иконите на приложенията в лентата със задания
(снимка: Microsoft)

Windows 11 е първата огромна актуализация на операционната система на Microsoft от излизането на Windows 10 на пазара през 2015 година Софтуерният колос съобщи, че ще пусне новата версия през есента под формата на безвъзмезден ъпгрейд, предлагайки голям брой нови функционалности, които ще нареждат Microsoft като компанията, чиито артикули работят с такива от Apple, Гугъл и съвсем всеки различен състезател.
още по тематиката
Освен това Microsoft разгласи, че районен съд производителите ще стартират да продават „ компютри, подготвени за Windows 11 ”, преди да излезе новата операционна система.

Потребителите ще могат да актуализират наличните си компютри до Windows 11,  ако дават отговор на минималните условия на системата, по същия метод, по който нормално актуализират до нови версии на Windows 10. Този развой ще стартира през празничния сезон на 2021 година

Новата функционалност Snap Groups разрешава елементарно превключване сред приложения
(снимка: Microsoft)

Всеки може да ревизира дали Windows 10 компютърът му дава отговор на изискванията за гратис надграждане до Windows 11, като изтеглят приложението. Ако пък закупи нов районен съд в интервала до излизане на новата Оценка за съвместимост, той сигурно ще дава отговор на изискванията за безвъзмезден ъпгрейд до Windows 11.

След като Windows 11 стане налична, потребителите ще могат да я изтеглят по същия метод, както всяка нова версия на Windows – като отидат в Settings > Update & Security > Windows Update и щракнат върху Check for Updates. Ако версията е налична, ще се появи алтернатива Feature update to Windows 11 и остава да се избере Download and install.

районен съд производителите приготвят подготвени за Windows 11 компютри
(снимка: Microsoft)

Още идната седмица ще стане налична ранна бета версия на Windows 11 за участниците в програмата Windows Insider, а обществена бета версия ще излезе през юли. Препоръчително е бета версиите да се конфигурират единствено на тестови компютри, защото има възможност системата да съдържа неточности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР