Windows 10 скоро ще стане недостъпна за директни покупки от

...
Коментари Харесай

Microsoft спира директните продажби на Windows 10 след 31 януари


Windows 10 скоро ще стане недостъпна за директни покупки от Microsoft
(снимка: CC0 Public Domain)

В края на този месец Microsoft ще спре да продава лицензи за Windows 10 непосредствено от уеб уеб страницата си. Операционната система ще остане налична за покупки от така наречен „ трети страни ” .

Компанията разгласява на страниците на Windows 10 Home, Pro и Workstation, че ще приключи директните продажби на цифрови копия на системата на 31 януари 2023 година Поддръжката и стартирането на актуализации за сигурността на Windows 10 ще завърши на 14 октомври 2025 година

„ 31 януари 2023 година ще бъде последният ден, в който този даунлоуд на Windows 10 ще бъде наличен за продажба. Windows 10 ще продължи да се поддържа с актуализации на сигурността, с цел да предпазите компютъра си от вируси, шпионски програмен продукт и различен злотворен програмен продукт до 14 октомври 2025 година ”, се споделя в страниците на Windows 10 Home и Pro.

С други думи, Microsoft не просто предлага закупуването на Windows 11 вместо предходната версия на системата – клиентите няма да имат избор. Единствената алтернатива за тези, които желаят да купят Windows 10, ще останат продавачите на лицензи от трети страни.
още по темата
Инструментът Media Creation Tool за евакуиране и основаване на инсталационни изображения на Windows 10 към момента е наличен на уеб страницата на Microsoft – компанията не е направила никакви изказвания за него.

На 10 януари разработчикът пусна последния пакет за актуализация на отбраната на Windows 8.1 и в този момент системата към този момент не се поддържа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР