Windows 10 остава най-популярната версия досега Емил Василев преди 2

...
Windows 10 остава най-популярната версия досега Емил Василев преди 2
Коментари Харесай

Глобалният дял на Windows 11 достигна исторически връх, но Edge отстъпва на Safari

Windows 10 остава най-популярната версия до момента

Емил Василев преди 2 минути 5 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 19:51 | 29.04.2023

5 електрички, които са въздух под налягане, и други 5, които си костват всеки евроцент

АвтомобилиИван Давидов - 21:14 | 30.04.2023

10 „ японки “, които комбинират мощ и надеждност като никой различен

IT НовиниДаниел Маринов - 17:34 | 29.04.2023

Да си напомним странния опит, в който 20 деца бяха оставени сами в две къщи

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Последните отчети на компанията за разбор на уеб трафика StatCounter съдържат положителни и неприятни вести за Microsoft: Windows 11 е достигнал рекордно висок потребителски дял, само че Edge е изгубил мястото си на втория най-популярен браузър в света за сметка на Safari.

Последният отчет на StatCounter за пазарния дял на всяка версия на Windows за настолни компютри демонстрира, че най-новата операционна система на Microsoft продължава да бележи мудни, само че постоянни триумфи.

Резултатите за април демонстрират, че Windows 11 към този момент заема рекордните 23,01% от този съответен пазар, което е с 2,06% повече спрямо предходния месец.

През януари беше обявено, че доста организации са в пилотни планове за Windows 11 или стартират такива и възнамеряват да трансферират нови покупки към операционната система през идващите няколко месеца. Това евентуално покачва % на приемане на Windows 11 измежду корпоративните клиенти.

Но макар че Windows 11 усилва своя потребителски дял, Microsoft евентуално ще бъде разочарована от това какъв брой постепенно хората минават към операционната система. Делът на Windows 10 от 73,46% е най-високият от март 2022 година насам, макар че от известно време той не получава обилни нови функционалности. Възможно ли е потвърждението на Microsoft, че е спряла да създава огромни актуализации за Windows 10, да докара до понижаване на неговата известност, или хората ще продължат да се придържат към операционната система, както беше при Windows 7?

Докато делът на Windows 11 постепенно, само че несъмнено се усилва, делът на Edge се задържа сред 10% и малко над 11% от към година. Според данните на StatCounter от април браузъра на Microsoft е изгубил мястото си на втори по известност браузър за настолни компютри в света през предишния месец за сметка на Safari, който в този момент е с 0,87% пред Edge с дял от 11,87%.

Microsoft евентуално ще бъде разочарована да научи, че Edge е бил задминат от браузъра на Apple. Както браузърът, по този начин и търсачката Bing получиха голям брой функционалности тази година, в това число интеграция на изкуствен интелект. През март от Microsoft обявиха, че с помощта на внедряването на изкуствения разсъдък, Bing е надхвърлил 100 милиона консуматори за първи път.

Компаниите за статистически данни имат разнообразни способи за събиране на данни, тъй че други отчети може да оферират малко по-различна картина. Най-новото изследване на Steam, в което потребителите на платформата на Valve могат да се включат, демонстрира, че Windows 11 печели консуматори със същия ритъм, с който Windows 10 ги губи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР