Wikipedia е глобявана многократно Емил Василев преди 1 минута 1

...
Wikipedia е глобявана многократно Емил Василев преди 1 минута 1
Коментари Харесай

Русия глоби Reddit, Apple и Wikipedia, защото не са премахнали „фалшиво“ съдържание, свързано с войната в Украйна

Wikipedia е глобявана неведнъж

Емил Василев преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 13:00 | 13.08.2023

Проучване: отдалеченото хакване на спътници се оказа ненадейно елементарна задача

IT НовиниЕмил Василев - 11:59 | 13.08.2023

Съединени американски щати се пробват да накарат Китай да изостане в региона на литографията с най-малко 5 генерации

ТелефониСветлин Желев - 11:14 | 13.08.2023

Xiaomi забрани инсталирането на Telegram на своите смарт телефони в Китай

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Reddit се причисли към Apple и Wikipedia в листата на западните компании, санкционирани от Русия през този месец за това, че не са изтрили наличие, което страната счита за „ неразрешено “ и „ подправено “, обвързвано с войната в Украйна.

През юли осведомителната организация Интерфакс заяви, че Reddit е изправена пред първата в историята си санкция от Русия, откакто не е премахнала наличие, което съгласно Москва дискредитира съветската войска.

Reddit е била изправена пред санкция от 4 милиона рубли (43 895 долара) за това, че не е изтрила „ умишлено погрешна информация “ за дейностите на Съветския съюз по време на Втората международна война, наличие, което дискредитира въоръжените сили на Руската федерация, и друга „ екстремистка информация “, написа Reuters.

В последна сметка санкцията на Reddit е пристигнала през днешния ден, като тя е в размер на 2 милиона рубли (20 365 долара), което е на половина от в началото оповестената сума.

Reddit не е единствената софтуерна компания, санкционирана от Русия през този месец. Apple и Wikipedia също бяха упрекнати, че не са изтрили подправени вести. В случая с Apple това е обвързвано с материали в Apple Podcasts, които съгласно съветския медиен регулатор Роскомнадзор са имали за цел да дестабилизират политическата обстановка в страната. За бездействието си Apple е санкционирана с 400 000 рубли (около 4077 долара).

Докато санкциите против Reddit и Apple бяха първите за фирмите, които пристигнаха от Русия, санкцията от 3 милиона рубли (~30 581 долара) за притежателя на Wikipedia – фондацията Wikimedia беше последната от многото. През април организацията беше санкционирана за седми път за това, че не е премахнала „ неразрешено “ наличие, обвързвано с съветската войска, написа Politico. Фондацията заяви, че има две дейни обжалвания в московски съд за санкции, свързани със наличие за войната в Украйна.

Дни след нахлуването си в Украйна, Русия вкара закон, който не разрешава разпространяването на „ подправени “ вести за това, което тя от дълго време твърди, че е „ специфична военна интервенция “, предопределена да демилитаризира и „ денацифицира “ Украйна, като в същото време пази рускоговорящите в Украйна. Тези, които са наказани за нарушение на този закон са застрашени с до 15 години затвор.

Миналата седмица Дмитрий Глуховски, съветският публицист на научна фантастика, създател на поредицата „ Метро “ и помощник на 4A Games по версиите на видеоигрите беше наказан на 8 години затвор, откакто московски съд го призна за отговорен в съзнателно разпространение на погрешна информация за съветската войска. Глуховски е наказан задочно, защото не живее в Русия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР