Wi-Fi рутерът Tenda AC23 има матово-черен корпус и форма, наподобяваща

...
Wi-Fi рутерът Tenda AC23 има матово-черен корпус и форма, наподобяваща
Коментари Харесай

Tenda AC23 AC2100 – рутер за дузина домашни устройства


Wi-Fi рутерът Tenda AC23 има матово-черен корпус и форма, наподобяваща океанска мида
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Във времена, когато стартира да се приема за обикновено да работим и учим от вкъщи си, Tenda AC23 AC2100 наподобява като да идва тъкмо в точния момент. Този рутер е кадърен да се оправи с уеб-трафика даже в огромния, гъсто обитаем дом, където неколцина употребяват по едно и също време интернет връзката за ресурсоемки действия като видеоконференции, гледане на онлайн-телевизия или пък игри.

Дизайн и осанка

Wi-Fi рутерът има матово-черен корпус и форма, наподобяваща океанска мида. С този външен тип наподобява много нетипично за сходен тип устройство и човек може умерено да го сложи на очевидно място в дома, без обичайна скука от „ служебния ” тип на множеството рутери.

Веднага бие на очи, че е доста „ рогат ”: Tenda AC23 AC2100 има 7х6 dBi външни антени, което даже единствено на пръв взор основава усещането, че може да реализира бързи скорости.

На дъното се откриват обичайните за този тип техника отвори за стенен монтаж – улеснение, което ни освобождава пространство и ни отървава от плетеницата от кабели, само че без подозрение и на стената този матово-черен корпус с форма на мида и седем „ рога ” ще наподобява впечатляващо.

Интерфейси

На гърба на Tenda AC23 AC2100 могат да се открият обичайните информационни интерфейси за домакински рутер. В дясната половина WAN портът за „ входящия трафик ” (10/100/1000Mbps) е ситуиран някак разумно до „ входа ” за тока – т.е. до конектора за адаптера.

В лявата половина откриваме три LAN врата (x10/100/1000Mbps) за свързване на устройства в мрежата. От тях единият е заделен за IP телевизия.

Характеристики

Tenda AC23 е мощен рутер, оборудван с набор от най-търсените и мечтани функционалности. По създание моделът е двулентов гигабитов безжичен рутер, заради което работи на две „ равнища ” – както на 2,4 GHz, по този начин и на 5 GHz, т.е. основава две подмрежи. Има функционалности 802.11 ac wave2 и може да обезпечи скорост до 2033 Mbps (300 Mbps на 2.4GHz и още 1733 Mbps в 5-гигахерцовия диапазон).

Гигабитовите му портове подсигуряват достъпа до 1000 Mbps метафоричен потенциал.

Рутерът има една страхотна функционалност, която е доста нужна в днешно време: 4×4 MU-MIMO за 5 GHz обсег. Това MU-MIMO в действителност значи „ голям брой консуматори – голям брой входящи сигнали и голям брой изходящи сигнали ”. С други думи, благодарение на тази функционалност можете да свържете няколко устройства по едно и също време с този рутер без да усетите проблем – няма да се почувства закъснение на сигнала, раздробяване, закъснение. Възможно е в едната стая един човек да играе игри, а в другата – някой да гледа филми без спиране.

Очевидно сходна функционалност е проектирана в услуга на актуалния мощно цифровизиран фамилен живот, където работещите все по-често остават да извършват служебните си отговорности вкъщи, на децата може да се наложи да учат онлайн, а по някое време всички имат потребност от развлечение – тиктакане на игра или просто гледане на прелестен филм.

Оказва се, че с Tenda AC23 AC2100 действително могат да се свържат огромен брой устройства по едно и също време и цифровият фамилен живот се случва безпроблемно. Никоя от джаджите не демонстрира забавяния или „ раздробяване ” на сигнала.

Наличност и цена

Двубандовият Wi-Fi рутер се предлага на пазара у нас в комерсиалната мрежа на дистрибутора Most Computers. Устройството коства към 120-130 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 36 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР