Wi-Fi 7 поддържа трансфер на данни със скорост до 40

...
Wi-Fi 7 поддържа трансфер на данни със скорост до 40
Коментари Харесай

Wi-Fi 7 идва официално с 5 пъти по-висока скорост


Wi-Fi 7 поддържа трансфер на данни със скорост до 40 Gbit/s
(снимка: CC0 Public Domain)

Окончателните спецификации на Wi-Fi 7 ще бъдат признати до края на първото тримесечие на 2024 година Новият безжичен стандарт е съвсем 5 пъти по-бърз от своя предходник Wi-Fi 6.

Браншовата организация Wi-Fi Alliance разгласи, че окончателните спецификации на Wi-Fi 7 ще бъдат признати до края на първото тримесечие на 2024 година Новият стандарт ще обезпечи скорост на трансфер на данни съвсем пет пъти по-висока от тази на Wi-Fi 6. Приемането на спецификациите ще отвори опция за предприятията да вкарат стандартизирано съоръжение за поддръжка на новата безжична технология.

„ Wi-Fi 7 сертификация, основана на технологията IEEE 802.11be, ще бъде налична преди края на първото тримесечие на 2024 година Оборудването, поддържащо Wi-Fi 7, към този момент е в продажба. Сертифицирането на това съоръжение ще удостовери неговата съгласуемост и ще подсигурява усъвършенствана продуктивност на Wi-Fi в новата епоха на мрежови устройства ”, се споделя в изказване на Wi-Fi Alliance.

Wi-Fi 7 ще стане значим детайл от безжичните мрежи. Технологията обезпечава скорост на трансфер на данни до 40 Gbit/s. Това може да я направи жизнеспособна опция на обичайна кабелна интернет връзка за доста консуматори.
още по темата
Ултрависоките скорости в Wi-Fi 7 се реализират посредством потребление на три честотни ленти: 2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz, както и посредством поддръжка на честотна лента от 320 MHz и 4096-QAM модулация. Освен това Wi-Fi 7 поддържа MU-MIMO и OFDMA функционалности за ускорение на връзките, които също се употребяват в Wi-Fi 6 и Wi-Fi 6E. Като цяло това разрешава на Wi-Fi 7 да доставя данни с до 4,8 пъти по-високи скорости от Wi-Fi 6.

Въпреки че на пазара към този момент има разнообразни устройства с Wi-Fi 7, всички те са основани на по този начин наречените „ чернови ” спецификации на новия безжичен стандарт. Това по никакъв метод не ги прави по-слаби на потребителско равнище. Повечето, в случай че не всички, от тези устройства ще получат цялостна поддръжка за окончателните Wi-Fi 7 спецификации, които ще бъдат признати през идната година.

Преходът евентуално ще изисква постоянна актуализация на фърмуера. Но за предприятия и компании, ситуирани в пренаселени офис здания, е извънредно значимо да употребяват изцяло сертифицирани устройства, защото те би трябвало да работят с висока акуратност.

„ Wi-Fi 7 обезпечава превъзходна съгласуваност за нови сюжети на потребление със мощно интерактивно и завладяващо преживяване. Тъй като потребителското търсене на технологии с висока честотна лента и ниска инертност като AR/VR/XR, облачни калкулации и промишлен интернет на нещата нараства във всички пазарни сегменти, Wi-Fi 7 устройствата ще могат да обезпечат оптимална продуктивност даже при висок трафик в границите на 2,4 и 5 GHz ” прибавя Wi-Fi Alliance.

Потребителите в страни с достъп до периодичност 6 GHz ще могат да изпитат цялостната гама от невиждана продуктивност от Wi-Fi 7, акцентират от браншовата организация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР