WhatsApp добавя конкурентни опции за плащане в приложението в India commerce push

...
WhatsApp заяви в сряда, че ще предлага плащания с кредитни
Коментари Харесай

WhatsApp заяви в сряда, че ще предлага плащания с кредитни карти и услуги от конкурентни доставчици на цифрови плащания в приложението си в Индия, най-новият залог на услугата, собственост на Meta, за увеличаване на търговските предложения на най-големия пазар.

WhatsApp има повече от 500 милиона потребители в Индия, въпреки че регулаторите там са ограничили услугата WhatsApp Pay в приложението само до 100 милиона души.

Хората, пазаруващи в WhatsApp, също могат да плащат с популярни услуги като Google Pay на Alphabet Inc, Paytm и PhonePe на Walmart, но само след като бъдат пренасочени извън WhatsApp.

Плащанията чрез тези съперничещи услуги - и всички други, които работят на индийската система за незабавни парични преводи UPI - вече ще бъдат възможни директно в WhatsApp, каза Мета в публикация в блог. Ще бъдат предложени и нови опции в приложението за кредитни и дебитни карти.

Допълненията подкрепят плана на главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг за бизнес съобщенията да се превърнат в „следващия основен стълб“ на растежа на продажбите на компанията, програма, която придоби по-голяма спешност, тъй като основният рекламен бизнес на Meta и проектът за metaverse бяха подложени на натиск.

Въпреки че потребителите на WhatsApp Pay ще останат ограничени в Индия, няма такова ограничение за броя на потребителите, на които е разрешено да извършват транзакции с бизнеса в WhatsApp, използвайки другите методи, каза говорител на Meta.

С около 300 милиона души, които харчат около 180 милиарда долара през индийския UPI всеки месец, новите опции за транзакции могат да послужат като мощна примамка за привличане на бизнеса да плаща на Meta за достъп до потребителите на WhatsApp.

Към днешна дата WhatsApp ограничи пазаруването си от край до край в Индия до пилотни програми като тази с онлайн услугата за хранителни стоки JioMart, управлявана от най-богатия човек в Индия, милиардера Мукеш Амбани, и системите на метрото в градовете Ченай и Бенгалуру.

В бъдеще новите инструменти за плащане ще бъдат достъпни за всяка компания в Индия, която използва бизнес платформата на WhatsApp, която обслужва главно големи компании, според публикацията в блога.

Meta също така разширява своята програма за абонамент Meta Verified към бизнеса в световен мащаб, като дава на компаниите механизъм за валидиране на автентичността и повишаване на съдържанието им в емисиите на потребителите, се казва в отделна публикация в блога.

Месечните абонаменти ще бъдат достъпни в Instagram и Facebook в няколко страни, за да започнат и ще се разширят до WhatsApp на по-късна дата, струвайки $21,99 на Facebook страница или Instagram акаунт или $34,99 и за двете, според публикацията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР