WeWork казва „сериозни съмнения“, че може да остане в бизнеса

...
WeWork, компанията за споделяне на работно пространство, изрази сериозни“ съмнения
Коментари Харесай

WeWork, компанията за споделяне на работно пространство, изрази „сериозни“ съмнения относно способността си да остане в бизнеса на фона на големи загуби и недостиг на пари.

Фирмата, чието седалище е в Ню Йорк, Съединените щати, заяви във вторник, че способността й да остане на повърхността ще зависи от това дали ще успее да повиши своята ликвидност и рентабилност през следващата година.

Акциите на WeWork паднаха с 27 процента след коментарите

WeWork, която някога беше оценявана на 47 милиарда долара, беше тежко засегната от трудните условия в технологичния сектор, в който през последната година бяха съкратени десетки хиляди.

Компанията не е реализирала печалба, откакто стана публична през октомври 2021 г., след неуспешен първи опит две години по-рано. Неуспешното първично публично предлагане доведе до спасителен пакет, който прехвърли контрола върху компанията на японския технологичен гигант SoftBank и изтласка съоснователя Адам Нойман, чиито прекомерни разходи и непостоянно поведение отблъснаха инвеститорите.

Компанията преживя допълнителни сътресения през последните месеци с оставките на висши ръководители, включително главен изпълнителен директор Сандип Матрани и финансов директор Андре Фернандес.

През март WeWork постигна споразумения за намаляване на дълга си с около $1,5 милиарда и удължаване на датата на някои падежи в опит да се задържи на така необходимите пари.

Временно изпълняващият длъжността главен изпълнителен директор на WeWork, Дейвид Толи, във вторник прозвуча оптимистично, въпреки загубите на компанията от $349 милиона през второто тримесечие.

„Трансформацията на компанията продължава с темпове, с лазерен фокус върху задържането и растежа на членовете, удвояване на нашите усилия за оптимизиране на портфолиото от недвижими имоти и поддържане на дисциплиниран подход за намаляване на оперативните разходи“, каза Толи.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР