Western Digital реши да се конкурира със Seagate на пазара

...
Western Digital реши да се конкурира със Seagate на пазара
Коментари Харесай

Western Digital представи карти памет за Xbox с цена $80

Western Digital реши да се конкурира със Seagate на пазара на карти за разширение на паметта на Xbox, като публично разгласи модели с потенциал 512 GB и 1 TB, подобаващи за конзолите Xbox Series X/S, с цени надлежно 79,99 и 149,99 щатски $.

Новите карти бяха видяни в уеб страницата на един интернет магазин при започване на април и тогава Seagate реши неотложно да отговори на офанзивата на съперника, като намали цените на личните си аналози: цената на картата с потенциал 512 GB падна до 89,99 USD, а на модела с потенциал 1 TB – до 149,99 USD. Но даже и по този начин предлагането на Western Digital е с 10 $ по-евтино от това на Seagate.

Появата на втори огромен състезател на пазара за предпазване на Xbox е една добра вест. Досега картите памет за конзоли бяха скъпи, тъй като единственият им производител бе Seagate, който можеше да си разреши да желае до 219,99 $ за модела с потенциал 1 TB.

Но даже при цена от 149,99 $ тези дискове към момента не са евтини: PCIe 4.0 флаш диск за същия 1 TB към този момент може да се откри за по-малко от 100 $.

Може би част от виновността за това би трябвало да бъде поета от Microsoft, която конфигурира лични конектори на Xbox. Sony обаче избра общоприетия M.2 2280 форм-фактор, а притежателите на PlayStation 5 могат да избират всред множеството конектори на пазара.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР