Western and Southern Open, първи кръгНаоми Осака – Шуай Джън

...
Western and Southern Open, първи кръгНаоми Осака – Шуай Джън
Коментари Харесай

Ново разочарование за Осака


Western and Southern Open, първи кръг
Наоми Осака – Шуай Джън 4-6, 5-7


Наоми Осака ще започва US Open след серия от три следващи загуби в Северна Америка. Това стана факт, откакто японката загуби на старта в Синсинати след 4-6, 5-7 от Шуай Джън.

И в този мач някогашната №1 показва доста едва равнище на ретур, което обезпечи на съперничката ѝ голям брой лесни точки, макар че сервисът на китайката надалеч не е измежду най-страховитите в WTA тура.

На собствен ред Осака изпитваше и съществени проблеми на второто си подаване. Това в последна сметка докара до три пробива за Джън в хода на мача по отношение на единствено един за японката.

Така китайката продължава към втори кръг, където я чака мач с Екатерина Александрова, която през вчерашния ден победи в два сета Лейла Фернандес.

За Осака това е трето следващо проваляне – серия, почнала със загубата от Коко Гоф във втори кръг в Сан Хосе. Впоследствие четирикратната шампионка от Големия шлем се отдръпна във втория сет на мача си против Кая Канепи в Торонто.

Първият сет бе решен от единствения пробив в откриващия гейм. След това само в шестия гейм китайката трябваше да отразява късмет за връщането му.

Във втората част Джън още веднъж проби рано, а в първите си четири сервис гейма даде общо единствено две точки на Осака. Все отново японката откри сили да върне пробива в последния вероятен миг за 5-5.

Това обаче се оказа безпредметно – в идващия гейм японката още веднъж загуби подаването си, а този път съперничката ѝ постави завършек на мача с гейм на 0.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР