Western & Southern Open, втори кръгЕма Радукану – Виктория Азаренка

...
Western & Southern Open, втори кръгЕма Радукану – Виктория Азаренка
Коментари Харесай

Радукану отново впечатли: Загуби само 2 гейма срещу Азаренка


Western & Southern Open, втори кръг
Ема Радукану – Виктория Азаренка 6-0, 6-2


Ема Радукану наподобява намира положителната си форма в точния миг. По-малко от 24 часа, откакто в профил Серина Уилямс, шампионката от US Open записа още една впечатляваща победа над някогашна №1. Виктория Азаренка взе едвам два гейма в мача, приключил 6-0, 6-2 в интерес на британката.

За Радукану това е едвам четвърти случай през сезона, в който записва две поредни победи в един шампионат. Успехът над Азаренка е доста важен и заради обстоятелството, че е първи за нея над тенисистка от топ 30 през 2022-а.

„Беше огромна чест да играя с Вика, печелила е толкоз доста. За мен това беше страхотна възможност“, разяснява след мача Радукану, която още веднъж отдаде нужното почитание на именитата тенисистка, против която се изправи.

На корта обаче тийнейджърката сподели, че сегашното и бъдещето ѝ принадлежат. Тя изигра страховит мач, в който осъществя 5 от 6-те си благоприятни условия за пробив като в това време отрази и трите брейкбола на съперничката си.

„Осъзнах, че хората ще приказват, без значение какво върша. Научих се да се съсредоточвам вътрешно. И през днешния ден, и през вчерашния ден не демонстрирах страсти. Това ми помогна“ – по този начин Радукану разяснява вниманието към нея и оправянето с него.

Двубоят стартира с пробив в откриващия гейм, а в идващия британката отрази опция за рибрейк. Това се оказа и началото на внушителна серия от общо 10 гейма в нейна изгода за 6-0, 4-0.

Едва в 11-ия гейм на мача Азаренка съумя да се запише в резултата. Два от общо трите брейкбола на беларускинята в целия мач пристигнаха в последния гейм, в който Радукану трябваше да се потруди преди да постави завършек на срещата.

В опит за първи път през годината да запише три следващи победи Ема ще срещне Джесика Пегула, победила Марта Костюк след 6-7(5), 6-1, 6-2.

Изключително тежък мач имаше международната №5 Онс Жабур. Тунизийката отрази три мачбола в третия сет, с цел да стигне до успеха над локалната звезда Кейти Макнали – 6-3, 4-6, 7-6(7).

За нея следва още един трогателен дуел – против Петра Квитова, която в профил Сорана Кърстя след 6-2, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР