Western & Southern Open, осминафиналИга Швьонтек – Медисън Кийс 3-6,

...
Western & Southern Open, осминафиналИга Швьонтек – Медисън Кийс 3-6,
Коментари Харесай

Кийс спря Швьонтек с първия си успех над действаща №1


Western & Southern Open, осминафинал

Ига Швьонтек – Медисън Кийс 3-6, 4-6

Медисън Кийс записа една от най-големите победи в кариерата си, елиминирайки Ига Швьонтек на осминафиналите в Синсинати. Това бе първа победа на американката над настояща №1, откакто загуби предходнтие си пет конфликта с лидерките в ранглистата.

Следващата съперничка на Кийс ще бъде друга сегашна шампионка от Големия шлем – Елена Рибакина, която по-рано през днешния ден в профил Алисън Риск (6-2, 6-4).

И двата аса в мача бяха дело на Кийс, която завоюва 66% от точките си на първи сервис (23/35). Американката осъществя пет от своите четиринадесет шанса за пробив (36%), до момента в който швьонтек оползотвори два от трите брейкпойнта, които се откриха пред нея (67%).

Мачът стартира равностойно, като в четвъртия гейм Швьонтек пропусна първия брейкпойнт в мача, само че по-късно си върна водачеството като завоюва подаването си на нула за 3-2. След почивката обаче Кийс последователно откри доминация, като пласираше отлични офанзиви от главната линия, като в това време усъвършенства доста ретура си и противодействаше доста по-ефикасно на офанзивите на международната №1.

Финалистката от US Open за 2017 година се стремеше към по-кратки разигравания, които нерядко завършваше с волета при мрежата. Това ѝ разреши на четири пъти да пробие сервиса на Швьонтек и да запише изумителна серия от 10 следващи извоювани гейма, правейки резултата 6-3, 5-0 в своя изгода.

Мачът изглеждаше решен, само че изправената пред проваляне Швьонтек стартира да играе доста по-офанзивно и да поема много повече рискова. Тази тактичност се отплати и тя върна интригата, като избави два мачбола и записа два поредни пробива за 5-4.

В десетия гейм Кийс пропусна още един късмет да завърши мача, само че осъществя четвъртата си опция, въпреки и с известна доза късмет. Топката се отклони в мрежата след офанзива на Швьонтек, като това разреши на американката да навлезе в корта и да приключи с безмилостен форхенд за крайното 6-3, 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР