Western & Southern Open, осминафиналДаниил Медведев – Денис Шаповалов 7-5,

...
Western & Southern Open, осминафиналДаниил Медведев – Денис Шаповалов 7-5,
Коментари Харесай

Медведев преодоля Шаповалов и ще се изправи срещу Фриц


Western & Southern Open, осминафинал

Даниил Медведев – Денис Шаповалов 7-5, 7-5

Даниил Медведев доближи до втория си Мастърс четвъртфинал за сезона откакто надви в два сета над международния №21 Денис Шаповалов. Лидерът в ранглистата сподели известни съмнения, като в първия сет се озова в ролята на догонващ откакто водеше с пробив, само че все пак показва задоволително положително равнище, с цел да се приближи до втората си купа в Синсинати.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде Тейлър Фриц, който по-рано през днешния ден победи с 6-7(4), 6-2, 7-5 над Андрей Рубльов.

Медведев записа повече уинъри (27-22) и направи по-малко непредизвикани неточности (19-29), като в това време завоюва 78% от точките си на първи сервис (35/45). Руснакът осъществя единствено три от 13-те си точки за пробив (23%), само че това се оказа изцяло задоволително, защото Шаповалов оползотвори един от своите четири брейкпойнта (25%).

Двубоят стартира доста добре за Медведев, който избави три следващи брейкпойнта при първото си подаване, като след това осъществя първия пробив в мача и поведе с 3-1. Впоследствие обаче Шаповалов подвигна доста темпото, принуждавайки лидера на схемата непрекъснато да спринтира по целия корт. Това му разреши да върне пробива и да реализира поврат за 5-4.

Впоследствие обаче Медведев се приспособява към играта на канадеца и стартира да контраатакува доста сполучливо с бекхенд, като в това време пласира няколко безпощадни форхенд уинъра по диагонала. Световният №1 загуби единствено една точка на собствен сервис до края на сета, като в това време записа нов пробив, като по този метод надви със 7-5 в откриващата част.

Във втория сет Шаповалов още веднъж опита да заложи на по-бърза игра, само че този път Медведев не му разреши да управлява темпото. Руснакът се стремеше към по-дълги разигравания, надявайки се на възможни грешки в играта на втората ракета на Канада, и в последна сметка дочака своя миг. Непредизвикана неточност на Шаповалов донесе на Медведев доста значим пробив в единадесетия гейм, който той затвърди с подаване на нула и по този метод оформи крайното 7-5, 7-5 след 1 час и 47 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР