Western & Southern Open, четвъртфиналПетра Квитова – Айла Томлянович 6-2,

...
Western & Southern Open, четвъртфиналПетра Квитова – Айла Томлянович 6-2,
Коментари Харесай

Квитова отстрани и Томлянович след нов силен мач


Western & Southern Open, четвъртфинал

Петра Квитова – Айла Томлянович 6-2, 6-3

Петра Квитова доближи до полуфиналите на шампионата в Синсинати за трети път в кариерата си след безапелационен триумф над Айла Томлянович. След като през вчерашния ден отстрани Онс Жабур, през днешния ден чехкинята не остави шансове на международната №63 и си подсигурява място измежду най-хубавите четири в Охайо след 75 минути на корта.

Нейна съперничка на полуфинала ще бъде Медисън Кийс, която по-рано през днешния ден победи Елена Рибакина.

Квитова бе доста по-ефективна на начален удат, като 12 от общо 13-те аса в мача бяха нейно дело, като в това време някогашната №2 направи и по-амлк одвойни неточности (4-6). Двукратната шампионка на Уимбълдън завоюва 74% от точките си на първи сервис (25/34) и осъществя пет от шестте си шанса за пробив (83%), до момента в който Томлянович се възползва от единствено два от своите осем брейкпойнта (25%).

Томлянович можеше да нанесе удар по упоритостите на съперничката си още в самото начало, само че пропусна три точки за пробив в откриващия гейм. Тези пропилени благоприятни условия костваха скъпо на австралийката, защото Квитова осъществя първия брейк в мача и поведе безапелационно с 3-0 преди първата отмора в сета. Томлянович съумя да прекъсне серията ѝ, само че не за дълго, защото международната №28 стигна до нов пробив за 5-1.

Австралийката съумя да върне един брейк, след което поведе с 40-15 в осмия гейм. Томлянович обаче бе много неуверена на първи сервис и това очевидно наруши игровия ѝ темп. Много по-опитната Квитова се възползва от проблемите на съперничката си и след няколко доста добре построени офанзиви стигна до решителен пробив за 6-2.

Томлянович осъществя единствения си пробив в мача в третия гейм на втората част, само че Квитова бързо охлади ентусиазма на съперничката си и отговори два следващи брейка за 5-2. Австралийката опита да отговори на предизвикването, само че двукратната „мейджър“ шампионка не ѝ разреши да продължи да се надява на поврат и скоро по-късно оформи крайното 6-2, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР