WD-40 е изобретен от американеца Норман Ларсен през 50-те години

...
WD-40 е изобретен от американеца Норман Ларсен през 50-те години
Коментари Харесай

Автомобили: На какво вреди WD-40

WD-40 е изобретен от американеца Норман Ларсен през 50-те години като средство за битка с влагата в самолетите, което в действителност значи съкращението WD Water Displacement - водоизместване. Числото в заглавието е броят на опитите за основаване на идеалната формула. Този препарат през днешния ден е необятно употребен за доста неща в бита и респективно в колите. Знаете ли обаче по кое време WD-40 не би трябвало да се употребява в колата?

Смазването на окислените контакти на, да речем, акумулаторната батерия с WD-40 не е целесъобразно. Първо, WD-40 не е най-хубавият токов проводник. Второ, след изсушаване ще остави покритие, което сложна се отстранява. И трето, мястото на обработения контакт ще е покрито със пласт нечистотия, прахуляк и, още по-лошо, с леснозапалим нагар. Има и други течности и спрейове, които са особено създадени за тази работа. По-добре използвайте тях.

Също по този начин не си коства да запълвате ключалките на вратите на колата с WD-40, с цел да не замръзнат. Да, WD-40 ще отстрани непотребната влага, останала след измиване, и за малко ще смаже механизма, само че ще отстрани и главната смазка. И откакто се изпари, бравата ще остане незащитена от въздействието на нападателна среда, изключително през зимата. Затова и тук е по-добре да употребявате профилиран лубрикант.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР