Wave Computing ще запази марката и лицензирането на процесорни ядраСлед

...
Wave Computing ще запази марката и лицензирането на процесорни ядраСлед
Коментари Харесай

Легeндарната MIPS купена от стартъп за изкуствен интелект

Wave Computing ще резервира марката и лицензирането на процесорни ядра

След като загуби позиции на пазара, MIPS беше купена от Wave Computing

Млада компания, профилирана в технологиите за изкуствен интелект, погълна MIPS Technologies – именития основател на процесори с едноименната архитектура и IP ядра. Стойността на договорката не се оповестява.

Сделката ще разреши на стартъпа Wave Computing да разшири сферата си на активност, включително с AI приложения за потребностите на вградени системи. Покупката не е изненадваща, защото множеството мениджъри на Wave, включително основният изпълнителен шеф Дерек Майер, се причислиха към компанията от MIPS.

В последните години MIPS загуби мощните си позиции на пазара за процесорни IP ядра, само че архитектурата MIPS към момента се употребява от компании като Microchip, Mobileye (Intel), MediaTek и Denso, отбелязва CDRinfo.
още по тематиката
Обединената компания ще оперира на пазара под името Wave Computing, запазвайки марката MIPS и фирмения си образ. Ще продължи и лицензирането на MIPS решения.

Очаква се Wave да разгласява скоро проект за развиване на платформа за изкуствен интелект, построена въз основата на нейни лични разработки и технологии на MIPS.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР