Washington Post цитира американски икономисти и служители, според които Съединените

...
Washington Post цитира американски икономисти и служители, според които Съединените
Коментари Харесай

Washington Post: САЩ ще спечелят от рецесия в Европа, причинена от намаляването на руския газ

Washington Post цитира американски икономисти и чиновници, съгласно които Съединените щати ще завоюват от криза в Европа, породена от намаляването на съветските газови доставки.

Вестникът цитира неназован чиновник на администрацията, който споделя, че министерството на финансите и група стопански съветници на Белия дом плануват " умерени и управляеми " последствия за Съединени американски щати от рецесията в Европа, търговията с която съставлява по-малко от 1% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати.

" Ако Русия продължи да продава нефт и понижи единствено износа на газ за Европа, резултатът върху стопанската система на Съединени американски щати евентуално ще бъде най-малък. Всъщност това може даже да помогне на американските компании, които създават полутечен природен газ. Това може да отслаби и международното търсене, като спомогне за понижаване на вътрешния ценови напън ", се споделя в обявата.

" Ако Европа изпадне в криза, явно ще намалее търсенето на необятен набор от артикули. В момента сме в толкоз изкривена обстановка, че това може да има позитивен резултат ", сподели икономистът Дийн Бейкър, визирайки опитите на американската администрация да овладее 40-годишната рекордна инфлация.

По-лошият сюжет за Съединени американски щати е отводът на Русия да изнася нефт, което е допустимо, в случай че западните страни приложат механизъм за ограничение на цените.

" Това ще докара до криза на стопанската система. Цените на бензина могат да скочат даже до рекордните пет $ за галон. Икономиката не може да издържи пет $ за галон ", цитира изданието думите на икономиста от Moody's Analytics Марк Занди.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън призна риска от скок на цените на горивата през зимата, в случай че Европейският съюз откаже да купува огромна част от съветския нефт и спре да дава услуги, свързани с превозването му по море./БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР