Washington Post съобщава, че служителите отговарящи за продажбата на телефоните

...
Washington Post съобщава, че служителите отговарящи за продажбата на телефоните
Коментари Харесай

Служители на Apple използват смартфони с Android, за да не ги шпионират

Washington Post оповестява, че чиновниците отговарящи за продажбата на телефоните на Apple стартират " безшумно " да се сплотяват в синдикати. Причината е застоя на заплатите на фона на растящите цени на съвсем всички артикули и услуги, както и на непрестанния растеж на облагите на Apple.

Служителите в няколко от магазините на софтуерния колос за почнали обединяването си в профсъюз, само че това не е станало без терзания.

Работниците са подозрителни към подслушване от Apple, и уредниците са минали към телефони с Android, с цел да избегнат всякакво евентуално шпиониране, разкрива Washington Post, говорейки със чиновник, поискал анонимност.

Страховете не са безпочвени. През 2021 година Apple уволни почитан чиновник, за който твърди, че е употребявал данни от смарт телефоните на чиновниците за полов тормоз.

Освен това мегакорпорацията " има вътрешна просвета на наблюдаване, заплашване и отчуждение ", разкрива чиновник пред вестника.

" Работниците са деликатно следени и нашите данни се съхраняват в името на поверителността и качеството ", разкрива източникът.

През 2011 година Wired заяви, че чиновниците на Apple са се представяли за подправени служители на реда по време на нахлуване на апартамент, с цел да намерят първообраз на iPhone.

Разкритията на Едуард Сноудън също демонстрират, че същинският притежател на всеки един смарт телефон, не е потребителят, който го е закупил, а компанията, която го е произвела. Един от страничните резултати на дигитализацията е улесненото и увеличено следене, разясняват бранители на свободата в интернет.

Източник: Dir.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР