Washington Post разказва историята на Ейприл Бърел – преди 25

...
Washington Post разказва историята на Ейприл Бърел – преди 25
Коментари Харесай

Жена се върна в реалността след 20 години кататония

Washington Post споделя историята на Ейприл Бърел – преди 25 години отлична студентка в Университета на Мериленд, доста способна и дейна, съгласно фамилията ѝ. След претърпяна контузия на 21 години, момичето развива всички признаци на кататония - зрителни и слухови халюцинации, двигателен дисбаланс и неъзможност да поддържа връзка и да се грижи за себе си.

„ Тя беше първият ми и най-тежко обиден от шизофрения пациент, който съм виждал ”, споделя лекар Сандър Маркс, експерт по прецизна психиатрия в Колумбийския университет. Той среща Ейприл през 2000 година, когато към момента е студент по медицина в Университета в Амстердам. Тогава стажува в Съединени американски щати с Фулбрайтова стипендия, само че не избира за стажа си известни психиатрични ивднинуции, а държавна болница, където прекарват дните си доста от най-тежките психиатрични пациенти в щата Ню Йорк.

Още през първите дни там доктор Маркс среща Ейприл и това „ трансформира всичко ”. Продължава образованието и кариерата си, само че в никакъв случай не не помни младата жена,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР