Warner Bros Discovery предупреждава, че холивудските стачки могат да повлияят на списъка с филми

...
Warner Bros Discovery предупреди, че несигурността относно двойните стачки на
Коментари Харесай

Warner Bros Discovery предупреди, че несигурността относно двойните стачки на холивудски сценаристи и актьори може да повлияе на графика на филмите и способността му да произвежда и доставя съдържание.< /p>

Студиото заяви в четвъртък, че очаква членовете на Гилдията на сценаристите на Америка и Гилдията на филмовите актьори (SAG) да се върнат на работа в началото на септември – прогноза, която според източници е оптимистична, предвид гневния тон на забележките от колове.

„Намираме се в някои неизследвани води“, каза изпълнителният директор Дейвид Заслав на инвеститорите, добавяйки: „Всички трябва да се борим, за да разрешим това.“

Стачките прекъснаха производството на сериали по сценарий за есенния телевизионен сезон и спряха работата по филми, докато работниците се борят за заплащане в ерата на стрийминг. Актьорите от SAG са възпрепятствани да промотират предстоящи филми, което може да застраши времето на есенните премиери. Производителят на играчки Hasbro също отбеляза хит от стачката в четвъртък.

Алиансът на филмовите и телевизионни продуценти, който представлява Warner Bros Discovery и другите големи студия в преговорите, поиска да се срещне в петък с гилдията на сценаристите, за да обсъдят възможността за подновяване на преговорите. Писателите са в стачка от 2 май.

Междувременно президентът на SAG-AFTRA Фран Дрешър се появи в четвъртък на пикети в Ню Йорк, за да събере членове на гилдията, които напуснаха работа на 14 юли.

В забележки пред офисите на Paramount Global близо до Таймс Скуеър, които бяха записани от Variety, тя каза: „Обещавам ви, че няма да правим компромис. Това е основна сделка и няма връщане назад.“

Хит на приходите

Приходите на Warner Bros Discovery претърпяха удар през второто тримесечие поради меките бокс офис резултати, включително слабото представяне на филма, вдъхновен от DC Comics, The Flash. Приходите на студиото възлизат на $2,58 милиарда, далеч под прогнозите от $3,21 милиарда, според Visible Alpha.

Компанията също така направи маркетингови разходи за своя филм за Барби, който пусна на пазара постигна огромен боксофис успех през юли.

„Въпреки че компанията се носи на розова вълна на успех от театралното представяне на Барби, други функции и драмите, с които Warner Bros Discovery е толкова добре известен, са на лед, докато преговорите не се възстановят“, каза анализаторът на Third Bridge Джейми Лъмли.< /p>

Акциите на компанията, изковани от обединението на WarnerMedia и Discovery Inc, затвориха с 2,7 процента в четвъртък до 12,89 долара за акция, като са се повишили с близо една трета досега през 2023 г.

Като цяло приходите за второто тримесечие възлизат на $10,36 милиарда, липсват прогнозите за $10,44 милиарда, според данни на Refinitiv.

Звеното директно към потребителя отчете приходи от $2,73 милиарда, надминавайки прогнозите за $2,48 милиарда. Той загуби 1,8 милиона абонати, повече от прогнозите за 1,1 милиона от Visible Alpha.

Общият глобален брой абонати за нейните услуги HBO, Max и Discovery+ възлиза на 95,8 милиона в края на тримесечието.

По време на Zaslav, Warner Bros Discovery се стреми да управлява бизнеса си директно към потребителите по-ефективно. Главният изпълнителен директор каза в четвъртък, че бизнесът със стрийминг „се развива доста по-напред от нашите финансови прогнози“, генерирайки положителни основни печалби през първата половина на 2023 г.

Ръководителите на компанията казаха по време на разговор след отчетите, че са уверени, че компанията ще постигне общо синергии от $4 милиарда много по-рано, отколкото се смяташе досега.

Те казаха, че виждат „ясен път“ към компанията да постигне 5 милиарда долара или повече в общи синергии до 2024 г. и след това.

Компанията намали разходите си с 16 процента през тримесечието, спомагайки за намаляване на нетната си загуба до $1,24 милиарда от загуба от $3,42 милиарда година по-рано.

Свободният паричен поток достигна 1,72 милиарда долара през трите месеца, приключващи през юни, надминавайки прогнозите за 987 милиона долара. Компанията очаква свободен паричен поток за цялата година в диапазона от $4,5 милиарда до $5 милиарда.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР