Warner Bros. Discovery намалява разходите и загубите, но пропуска прогнозите

...
Warner Bros. Discovery отчете по-голяма от прогнозираната загуба през второто
Коментари Харесай

Warner Bros. Discovery отчете по-голяма от прогнозираната загуба през второто тримесечие, но загубата е по-малка от преди година.

Компанията, собственик на CNN, отчете нетна загуба от 1,2 милиарда долара, или 51 цента на акция, рязко спад от 3,4 милиарда долара, или 1,50 долара на акция, които загуби за същия период преди година. Анализаторите, анкетирани от Refinitiv, очакваха нетна загуба от 38 цента на акция през периода.

По-малката загуба дойде, тъй като компанията намали разходите с $2,2 милиарда, или 16% в сравнение с преди година.

Приходите се повишиха с 5% до 10,4 милиарда долара, което беше близо до прогнозите на Wall Street. Резултатите не включват силния боксофис от филма "Барби", който излезе през третото тримесечие.

Внимателно наблюдаваният стрийминг бизнес на компанията отчете тясна загуба от $3 милиона на база коригирана печалба преди лихви, данъци, обезценка и амортизация (EBITDA). Това е голямо подобрение от 518 милиона долара, които е загубила на тази база година по-рано, но е по-малко от положителната коригирана EBITDA от 50 милиона долара през първото тримесечие.

Компанията пусна своята услуга за стрийминг Max, ребрандирайки това, което беше HBO Max, и включи съдържание от Discovery+. Той каза, че общият му абонат на стрийминг е намалял с 1,8 милиона до 95,8 милиона в края на тримесечието в сравнение с края на първото тримесечие.

Услугата за стрийминг „следва доста по-напред от нашите финансови прогнози“, каза главният изпълнителен директор Дейвид Заслав.

Акциите на Warner Bros. Discovery паднаха с 3% в предварителната търговия след доклада.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР