Wargaming, студиото, което стои зад популярни онлайн военни игри като

...
Wargaming, студиото, което стои зад популярни онлайн военни игри като
Коментари Харесай

Разработчикът на World of Tanks напуска Русия и Беларус

Wargaming, студиото, което стои зад известни онлайн военни игри като " World of Tanks ", " World of Warships " и " World of Warplanes ", разгласи, че изцяло приключва активността си в Русия и в родния си Беларус, където е учредено и е най-голямата компания за игри в страната.

Компанията разгласи решението си в изказване, оповестено на уеб страницата ѝ, както и в LinkedIn, в което се споделя, че към този момент е почнала процеса на закриване на студиото си в Минск и е трансферирала активността по опериране на игрите си в Русия и Беларус на Lesta Studio - съветски разработчик, който Wargaming закупи през 2011 година, само че към този момент " не е обвързван " с компанията.

 

Компанията няма да завоюва от този развой нито през днешния ден, нито в бъдеще. Напротив, чакаме да претърпим обилни загуби като директен резултат от това решение ", признава Wargaming в изказването си.

Въпреки това студиото твърди, че ще завърши прехода " с нужната експедитивност ", като се придържа към локалните закони и подсигурява сигурността и поддръжката на чиновниците си. Тя добави, че продуктите и услугите онлайн ще останат налични за руснаците и беларусите през този интервал, защото ще бъдат ръководени от новия оператор на игри.

 

" Въпреки мащаба на това решение, ние като компания сме уверени в бъдещето на нашия бизнес и се ангажираме да предоставяме качествени игри на нашите играчи ", се споделя в умозаключение в изказването.

Въпреки че не показва съответна причина за това решение, най-вероятно то е обвързвано с продължаващия боен спор сред Русия и Украйна, както и със строгите наказания, наложени на всички съветски и беларуски компании. Wargaming също по този начин неведнъж е изразявала поддръжка за Украйна по време на този спор, дарила е един милион $ на украинския Червен кръст и е уволнила креативен шеф за това, че е изразил поддръжка за интервенцията на Путин.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР