Walt Disney изпревари Netflix Inc с общо 221 милиона стрийминг

...
Walt Disney изпревари Netflix Inc с общо 221 милиона стрийминг
Коментари Харесай

Disney изпревари Netflix по брой стрийминг абонати и вдигна цените

Walt Disney изпревари Netflix Inc с общо 221 милиона стрийминг консуматори и разгласи, че ще усили цените за потребителите, които желаят да гледат Disney+ или Hulu без реклами.

Медийният колос ще увеличи месечната цена на Disney+ без реклами с 38% - до 10.99 $ през декември, когато ще стартира да предлага нова алтернатива, която включва реклами на сегашната цена.

През 2017 година Disney заложи бъдещето си на построяването на стрийминг услуга, която да се конкурира с Netflix, защото аудиторията се пренасочи от обичайна телевизия към онлайн лъчение.

Пет години по-късно Disney изпревари Netflix по сбор консуматори на стрийминг услуги. Компанията добави 14.4 млн. клиенти на Disney+, надминавайки плануваните от анализаторите 10 млн. клиенти, откакто пусна сериала "Междузвездни войни " "Оби-Уан Кеноби " и "Г-жа Марвел " на Marvel.

В композиция с Hulu и ESPN+, Disney съобщи, че в края на тримесечието през юни е имала 221.1 млн. клиенти на стрийминг услуги. За същия интервал стрийминг клиентите на Netflix са били 220.7 млн, показва БГНЕС.

"Disney печели пазарен дял, до момента в който Netflix се бори да добави повече клиенти ", съобщи анализаторът на Investing.com Харис Анвар. "Disney има още благоприятни условия за напредък на интернационалните пазари, където бързо разпростира услугата си и прибавя нови клиенти. "

За да подкрепи привличането на нови клиенти, Disney ще предложи версия с реклами от 8 декември за 7.99 $ на месец - същата цена, която в този момент се начислява за версията без реклами, съобщи компанията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР