Wall Street опитва да се отърси от мечите настроения* Търговците ...

Wall Street опитва да се отърси от мечите настроения* Търговците

Wall Street опитва да се отърси от мечите настроения*

Wall Street пробва да се отърси от мечите настроения* Търговците чакат данните за потребителското доверие в Съединени американски щати през юни, с цел да опитат да преценяват накъде върви американската икономикаПрепоръчай (0)
Търговията на Wall Street стартира с растежи за водещите показатели, пробвайки се да се отърси от мечите настроения, завладели пазара в понеделник (27 юни). Измерителят Dow Jones напредва с 1% до 31 751,43 пункта, а необятният S&P500 прибави 0,87% до 3934,1 пункта. За индикатора Nasdaq покачването е от 0,48% до 11 580,4 пункта.

Оживление на търговията донесе известието за разхлабването на ограниченията, свързани с пандемията от ковид в Китай , показва CNBC. Властите в Пекин понижават карантината за идващите от чужбина на половина - до седем дни, което изстреля акциите в бранш туризъм. Акциите на Delta Air Lines нарастнаха с 5% до съвсем 31 $ за брой, а фирмите, ръководещи казина - Wynn Resorts и Las Vegas Sands, покачиха пазарната си цена със повече от 7 на 100.

Акциите на Disney се покачиха с над 3% до съвсем 100 $ за брой при новината, че тематичния парк в Шанхай още веднъж отваря порти.

Банковият бранш също е измежду печелившите, откакто доста банки в Съединени американски щати оповестиха, че са минали стрестестовете на Фед и покачват дивидентите за акционерите си. Сред тях се подредиха Bank of America, Morgan Stanley и Goldman Sachs.

На противоположния полюс е Nike, чиито акции поевтиняват, макар че компанията заяви по-добри от предстоящото данни за печалба и продажби през четвъртото фискално тримесечие. Данните демонстрират, че продажбите понижават до 12,23 милиарда $, по отношение на 12,34 милиарда $ година по-рано. Очакванията на анализаторите обаче бяха за спад на приходите от продажби до 12,09 милиарда $.

Търговията е в очакване на данните за потребителското доверие в Съединени американски щати през юни, които да подскажат накъде върви стопанската система. Опасенията за криза се усилиха, откакто Федералният запас реши да се бори с растящата инфлация, прилагайки нападателно повдигане на лихвите.

Цената на петрола се покачва за трети следващ ден, откакто огромните производители Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства разясняват, че надали ще съумеят да усилят бързо добивите си. Европейският вид Брент се търгува за 117,31 $ за барел, което е растеж от 1,7%. Американският лек недопечен нефт доближава цена от 111,44 $ за барел, или покачване също от 1,7 на 100.

Цената на златото понижава с минималните 0,1% до 1822,19 $ за унция, като търговията е под сянката на решенията на централните банкери, борещи се с инфлацията.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,0516 $ за брой. Стойността на английската лира доближава 1,2207 $.

* Информацията е настояща към 17 часа

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg