Wall Street очаква сривът на биткойна да стане много по-голям.

...
Wall Street очаква сривът на биткойна да стане много по-голям.
Коментари Харесай

Проучване: Цената на биткойна може да падне до $10 000

Wall Street чака сривът на биткойна да стане доста по-голям. Според 60% от 950-те вложители, взели участие в последното изследване MLIV Pulse, е по-вероятно токените да паднат до $10 000, което ще понижи цената им почти на половина, в сравнение с да се възстановят до $30 000, оповестява Bloomberg, цитирайки данните от анкетата. 40 на 100 от участвалите считат, че ще се случи противоположното.

В понеделник сутринта в Лондон биткойнът спадна с 2,8% до $20 390 $.

Криптоиндустрията беше разтърсена от проблематични кредитори, сринати валути и завършек на политиките на лесни пари, които подхраниха спекулативната полуда на финансовите пазари.

Около 2 трилиона щатски $ са изчезнали от пазарната стойност на криптовалутите от края на предходната година, съгласно данни, събрани от CoinGecko.
 Светлина в тунела? Цената на биткойна се възвърне до над $20 000
Светлина в тунела? Цената на биткойна се възвърне до над $20 000

Поскъпват и другите водещи криптовалути

И въпреки всичко секторът остава поляризиращ: до момента в който към 28% от всички интервюирани показват мощна убеденост, че криптовалутите са бъдещето на финансите, 20 на 100 считат, че те са безполезни.

Биткойнът към този момент загуби над две трети от цената си, откогато доближи съвсем $69 000 през ноември предходната година. А от септември 2020 година не се е търгувал на цена, по-ниска от $10 000. Според огромна част от участниците в изследването обаче е въпрос на време цената му отново да падне до въпросната сума.

Сривът на криптовалутите евентуално ще окаже спомагателен напън върху държавните управления да засилят регулациите на промишлеността, разясняват специалисти. Такъв контрол се преглежда като позитивен от по-голямата част от интервюираните. Според тях регулациите могат да подобрят доверието и да доведат до по-широко приемане измежду институционалните вложители и вложителите на дребно.
 Crypto.com, за която работят и хиляди българи, освобождава 5% от личния състав си след срутва на криптовалутите
Crypto.com, за която работят и хиляди българи, стартира да освобождава чиновници

Това е третата криптокомпания, която освобождава служители
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР