Wall Street Journal се сдоби с вътрешнокорпоративен документ на Facebook,

...
Wall Street Journal се сдоби с вътрешнокорпоративен документ на Facebook,
Коментари Харесай

Забраните на Facebook не важат за 5,8 млн. VIP потребители

Wall Street Journal се снабди с вътрешнокорпоративен документ на Фейсбук, който демонстрира, че обратно на изказванията на компанията, управниците на обществената медия не третират равнопоставено всички консуматори и освобождават от съблюдаване на някои правила представители на политическия и културния хайлайф, публицисти, крупни предприемачи и други. 
Между 5,6 млн. и 5,8 млн. VIP лица са включени в белия лист на Фейсбук по тайната стратегия " XCheck ". Те са освободени от някои тесногръд правила, забраняващи голи фотоси, език на омразата, расова нетърпимост и назадничавост към половото самоопределение, които се ползват категорично по отношение на милиардите постоянни консуматори на обществената мрежа. Тази стратегия работи от няколко години.
Мамят ни, гледат ни, подслушват и наблюдават. Можем ли да ги спрем?

Всеки ден и всяка нощ милиони консуматори на Фейсбук могат да получат бан и да бъдат принудени неотложно да смъкват наличието от стените си, в случай че изкуственият разсъдък на Фейсбук или живите щатни модератори на наличие открият, че техните изявления нарушават разпоредбите на компанията. Потребителите в програмата XCheck обаче могат да пускат какъвто желаят текст и фотоси, техният фийд се следи от обособена система за модериране. В този развой работят и по-добре подготвени модератори на наличие, които са чиновници на цялостен работен ден, съгласно публикацията на WSJ.

През последните пет години Фейсбук генерира облага от над 100 милиарда $. В момента компанията се прави оценка на повече от 1 трилион $.


Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР