Взривове прогърмяха рано тази сутрин в украинския град Лвов, който

...
Взривове прогърмяха рано тази сутрин в украинския град Лвов, който
Коментари Харесай

Взривове в Лвов, руски въздушен удар унищожи оръжеен склад край Николаев

Взривове прогърмяха рано тази заран в украинския град Лвов, който се намира на към 70 километра от границата с Полша. Нанесени са четири ракетни удара по летището, оповестиха украинските медии.

Вероятна цел на съветската офанзива е и намиращият се в града авиационен цех.

Сирените са включени в 6.25 ч. локално време, като по първични данни детонации са чути и в региона на Городок край Лвов.

Към момента няма данни за починали и ранени.

Обстрел е имало и в два региона на град Николаев, близо до които се намира летището. По предварителни данни при съветски удари са били изумени военни обекти. Във Вознесенск е погубен оръжеен склад.

Над 20 жилищни здания и инфраструктурни обекти са били разрушени при съветски офанзиви през нощта в Северодонецк и Рубижне. Това заяви губернаторът на Луганска област Сергей Хайдай.

" За страдание имаме двама починали и четирима ранени. В някои къщи покрай обстрела няма газ и вода - ще се опитаме да го оправим допустимо най-скоро. Въпреки това няма да върнем отнетите човешки животи ", написа той.

Хайдай добави, че в Рубижне обстановката е тежка. През нощта е имало пожар в 10 къщи и магазин.

Според Пентагона, придвижването на съветските елементи в доста региони на Украйна е " замразено ". Обстрелът на Харков продължава, само че градът съумява да отблъсне нападението. Критична е обстановката в Мариупол след обстрела на театъра. Има оживели, само че входът на постройката е покрит и до тях мъчно стигат спасители.

Според локалните управляващи в театъра е имало сред 1000 и 1 200 души.

Русия съобщи, че няма да предложи филантропична резолюция за гласоподаване в Организация на обединените нации в петък, както беше възнамерявала, и упрекна Съединени американски щати, че оказват напън върху други държави-членки да не я поддържат.

В следващото си послание Володимир Зеленски благодари на Германия и Съединени американски щати за поддръжката, и се обърна към майките на съветските военни. По думите му, съветските управляващи им споделят, че децата им са починали, а те са живи, само че са в пелн. За следващ път поддръжка за Украйна изрази и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР