Взривове отекнаха в редица региони в Украйна, включително в столицата

...
Взривове отекнаха в редица региони в Украйна, включително в столицата
Коментари Харесай

Нови руски удари оставиха Киев без ток

Взривове отекнаха в редица райони в Украйна, в това число в столицата Киев, рано тази заран .

Властите в Киевска, Запорожка, Кировоградска, Харковска и Одеска област оповестиха за въздушни удари в изказвания в " Телеграм " и приканиха цивилните да потърсят леговище.

" В резултат на удари по сериозни инфраструктурни обекти част от столицата е без електричество. В някои региони няма водоснабдяване ", заяви кметът на Киев Виталий Кличко.

Ръководителят на военната администрация на Киевска област Алексий Кулеба предизвести жителите на града да се приготвят за дълготрайни спирания на електрозахранването. П ричината е, че в украинската столица бяха въведени изключителни спирания на тока поради съветския обстрел в региона.
 Въздушна паника в съвсем всички украински области
Въздушна паника в съвсем всички украински области

Предполагаемите цели са по Одеса

" Поради масиран обстрел в района са нанесени вреди по енергийната инфраструктура. Част от Киевска област остана без електричество. Енергийни специалисти към този момент работят по премахване на следствията ", написа Кулеба в " Телеграм " и прикани всички, които не са наранени от спирането на електричеството, да пестят електрическата енергия.

Кулеба уточни и че минимум един човек е умрял при днешната съветска офанзива.

" Поредна серия съветски ракети удрят сериозната инфраструктура на Украйна. Вместо да се бие на бойното поле, Русия се бие с цивилни ", разкритикува и украинският външен министър Дмитро Кулеба.

" Не оправдавайте тези офанзиви, като ги наричате " отговор ". Русия прави това, тъй като към момента разполага с ракети и предпочитание да убива украинци " , безапелационен бе той.

Тази заран в съвсем във всички области на Украйна, в това число и западните,

Днешните въздушни удари евентуално са възмездие на Москва поради офанзивата, за която се допуска че е на украинските въоръжени сили, само че. Кремъл дефинира нападението като " терористичен акт " и към този момент разгласи .

През последния месец съветските сили реализираха поредност от въздушни удари против Киев и други украински градове, откакто детонация повреди към Кримския полуостров.
 Пристанището в Севастопол е отразило най-голямата офанзива с дронове Обновена
Пристанището в Севастопол е отразило най-голямата офанзива с дронове

В града няма жертви и разрушения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР