Взривно устройство избухна вчера пред консулството на САЩ в мексиканския

...
Взривно устройство избухна вчера пред консулството на САЩ в мексиканския
Коментари Харесай

Взрив избухна пред консулството на САЩ в Гуадалахара

Взривно устройство избухна през вчерашния ден пред консулството на Съединени американски щати в мексиканския град Гуадалахара, без да аргументи жертви, оповестиха Франс прес и Асошиейтед прес, като се базират на локалните управляващи.

Нападението станало няколко часа преди полагането на клетва на новоизбрания президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор в Народното събрание в столицата Мексико, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според записите на видеокамерите, незнаен мъж сложил взривното устройство до оградата на консулството и побегнал, посочи източник от локалната прокуратура. Експлозията развалила нищожно каменната ограда към градината на консулството. Три щифта от ръчни гранати били открити на мястото на детонацията.

Първият представител на левицата, заемащ президентски пост от едно потомство насам, посочи в речта си на церемонията в долната камара на Народното събрание, че десетилетията на ръководство на " неолиберални държавни управления " са оставили пагубно завещание.

" Трансформацията, започваща от през днешния ден, ще бъде мирна и методична, само че в това време радикална, тъй като ще сложим завършек на корупцията и безнаказаността, които пречат на възраждането на Мексико ", съобщи Лопес Обрадор.

На церемонията по встъпване в служба участваха десетина най-вече латиноамерикански държавни и държавни ръководители, измежду които кубинският президент Мигел Диас-Канел и испанският крал Фелипе Шести, съобщи ДПА. Сред гостите бяха американският вицепрезидент Майк Пенс и дъщерята на президента Доналд Тръмп, Иванка.

Над 70 хиляди души се събраха нощес на площад Сокало в центъра на столицата Мексико, с цел да отпразнуват встъпването в служба на президента Лопес Обрадор, заяви телевизия " Телевиса ", представена от ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР