Взривни устройства са намерени на Летище София. По данни на

...
Взривни устройства са намерени на Летище София. По данни на
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Взривни устройства са намерени на Летище София, хората са евакуирани

Взривни устройства са открити на Летище София. По данни на пасажери полетите са спрени, те са евакуирани като са събрани на едно място. По непотвърдена информация е имало взривно устройства на борда на аероплан, както и са открити такива в тоалетните при заминаващите пасажери. 

Според наши източници пасажерите се намират в летището, чиновниците също са с тях и не им разрешават да изоставен терминала. Взривното устройство е намерено в един от багажите.

На място има сапьори, както и чиновници на „ Интерпол “. 

Медията ни потърси информация и от дежурните чиновници на Министерство на вътрешните работи, които в началото не подвигаха. След следващото позвъняване не отхвърлиха, само че обявиха, че " не е тъкмо по този начин " и отхвърлиха да дадат повече информация с претекста „ ще чакате прессъобщение “.  

Според последна информация е била извършена частична евакуация, като повода е ила съществуването на съмнително вещество в пространствата на Терминал 2.

Задействани са протоколите за сигурност и са били евакуирани част от пасажерите.

При последвалата инспекция е открито, че въпросното вещество не е рисково и работата на летището е траяла по график. От Министерство на вътрешните работи са декларирали, че става дума за прахообразно вещество. 

От аерогарата пък успокояват, че паниката е била подправена и полетите към този момент се извършват по разписание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР