Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в

...
Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в
Коментари Харесай

Властите съобщиха: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България

Взривеният на Кримския мост камион в никакъв случай не е бил в България. Това оповестиха от държавния пресцентър. 

" Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде забъркано с гърмежа на Кримския мост, по разпореждане на министър-председателя бе осъществена инспекция от службите за сигурност ", се споделя в известието на Министерския съвет. 

Безспорно е открито, че взривеният на Кримския мост камион в никакъв случай не е бил на територията на Република България , която беше посочена като насочна точка за неговия маршрут, се споделя в известието.

" Според изказванията на съветски медии взривеният на 8 октомври 2022 година камион е превозвал полиетиленово фолио . Проверката на българските служби откри също, че стока със сходни характерности е въведена на територията на България въпреки това членка на Европейски Съюз в резервоар с съответно завършени документи под режим пренос ", прецизират българските управляващи. 

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически контрол и е напуснала страната в същия резервоар през пристанище Бургас на 17 септември 2022 година в посока към страна, друга от Русия.

От инспекцията става изрично ясно, че контейнерът , с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион , безапелационни са от кабинета.

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата .

" Правителството на Република България няма да разреши по никакъв метод името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична активност ", заключват от държавния пресцентър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР