Взривът за атентата срещу главният прокурор Иван Гешев е внесен

...
Взривът за атентата срещу главният прокурор Иван Гешев е внесен
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Взривът за Гешев е внесен от чужбина. Източници от МВР опровергават Демерджиев

Взривът за атентата против основният прокурор Иван Гешев е импортиран от чужбина, става дума за взривното вещество „ нитропента “, което не се създава у нас. „ Нитропента “ е над 1, 6 пъти по мощно от динамита и със 9 000 метра в секунда на взривната вълна. Това научи Breaking.bg, от свои източници в СОБТ, които вършат експертизата на гърмежа. През 2013 година към спецотряда за битка с тероризма бе придадена и закритата дирекция в Министерство на вътрешните работи „ Оперативно-технически интервенции “-ДОТО. От тогава антитерористите са в СОБТ. Същите източници, на подчинената на вътрешния министър Иван Демерджиев работа, опровергават изказванията му в Народното събрание през днешния ден, че гърмежът против основният прокурор не е можел да засегна автомобила на НСО, тъй като той бил доста сигурен и не разрешавал осколките от бомбата да обхванат вътре. Според специалистите дали може осколките да пробият бронирана кола е въпрос на математика и експертиза.

Затова приказва и мощното взривно вещество употребявано против колата на основния прокурор. Нитропента не се създава у нас и е импортирано от чужбина.

Източници от Министерство на вътрешните работи обявиха, че вътрешният министър Демерджиев интензивно се интересува от следствието на атентата срешу Гешев, макар, че няма такива пълномощия по закон

И това може да компрометира експертизите, готвени от подчинените му от СОБТ. Затова шефът на следствието Борислав Сарафов е поканил през вчерашния ден Европол и Интерпол да се включат в следствието, тъй като следствието няма доверие в „ безпристрастността “ на Министерство на вътрешните работи. Има подозрения, че компрометирани и ще провалят следствието. Търси се помощ и от задгранични партньорски служби.

Разиграваният цирк в Народното събрание през днешния ден сред Атанас Атанасов и Демерджиев по тематиката с атентата демонстрира постоянна съгласуваност и авансово „ отиграна “ информация. Явно ПП-ДБ са получили импровизирано информация от Иван Демерджиев за хода на следствието, кой е бил в колата на основния прокурор и какви специалисти са взели участие в огледа на мястото на престъплението, разясниха осведомени.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР