Взривът в склад за боеприпаси на полуостров Крим днес е

...
Взривът в склад за боеприпаси на полуостров Крим днес е
Коментари Харесай

Русия: Взривът в склад за боеприпаси на полуостров Крим е предизвикан от саботаж

Взривът в склад за муниции на полуостров Крим през днешния ден е провокиран от бойкот, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

" Сутринта на 16 август в резултат на бойкот са били нанесени вреди по боен склад в региона на град Джанкой ", написа в изказването.

Руското министерство прецизира, че детонацията е засегнала и редица цивилни обекти, измежду които електропроводи, електроцентрала, железопътна линия и жилищни здания. Няма съществено потърпевши хора, се отбелязва в текста.

Ръководителят на съветската република Крим Сергей Аксьонов уточни, че са били евакуирани над 3000 поданици на селата Майское и Азовское.

По-рано денем съветското министерство на защитата заяви за пожар и гърмеж във краткотраен склад за муниции покрай Майское, окръг Джанкой в северната част на анексирания от Русия украински полуостров. Двама индивида са потърпевши, като " министърът на опазването на здравето " на " съветската република " Крим Константин Скорупски посочи, че единият от тях е бил опериран и се намира в приблизително тежко положение с рана от шрапнел в крайници, а другият е получил здравна помощ и е бил изпратен вкъщи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР