Взривът в караваната в центъра на американския град Нешвил, щата

...
Взривът в караваната в центъра на американския град Нешвил, щата
Коментари Харесай

Водещата версия: Aтентатор самоубиец зад взрива в Нешвил

Взривът в караваната в центъра на американския град Нешвил, щата Тенеси, избухнал в петък, е бил проведен, евентуално, от нападател самоубиец. Това заяви телевизионната компания Си Ен Ен, като се базира на източници, осведомени със следствието, съобщи ТАСС.

Телевизионната компания не привежда никакви детайлности и отбелязва само, че уредникът, явно, е умрял вследствие на гърмежа. В петък шефът на полицейското ръководство в града Джон Дрейк заяви на брифинг, че на местопроизшествието са открити " фрагменти от тъкан, които, евентуално, могат да са остатъци " от човек. От своя страна различен представител на полицейското ръководство уточни, че правоохранителните органи не разполагат със сведения имало ли е някой в караваната по време на гърмежа.

Вчера телевизионната компания Си Би Ес заяви, като се базира на източник, че американските правоохранителни органи са съумели да открият самоличността на индивида, обвързван с взривилата се в петък сутринта каравана в Нешвил, съобщи ТАСС. По нейни данни става дума за 63-годишния гражданин на Нешвил Антъни Куин Уорнър, който, в случай че се съди по фотосите от местопроизшествието, е имал автомобил, наподобяващ на този, който се е взривил в града. Засега управляващите не удостоверяват тези известия.

Федералните са открили лице, представляващо интерес по отношение на детонацията, раздрусала центъра на американския град Нешвил на връх Коледа, и претърсиха дома му, оповестиха представители на правоохранителните органи в Съединени американски щати, представени от Асошиейтед прес.

Следователи от разнообразни федерални и локални правоохранителни структури са отишли в дома, намиращ се в Антиок, предградие на Нешвил, откакто са получили значими за следствието сведения, сподели специфичен сътрудник Джейсън Пак от ФБР. Друг представител на правоохранителните органи, поискал анонимност, съобщи, че лице, обвързвано с този парцел, съставлява интерес за проверяващите бомбеното нахлуване.

В петък полицията в Нешвил заяви в Туитър, че рано сутринта в центъра на града се е взривила каравана. Ранени са трима души, които са откарани в болница без заплаха за живота. Полицията означи, че случилото се се дължи на преднамерени дейности. По сведения на органите на реда малко преди случая от караваната са се носели предизвестия за гърмеж и нужда намиращите се в покрайнината хора да се изтеглят.

По-късно кметът на града Джон Купър посочи, че по предварителни данни става дума за гърмеж на бомба. С следствието се заеха ФБР, други федерални структури и локалните правоохранителни органи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР