Взривът, който избухна малко след 8:00 ч. местно време в

...
Взривът, който избухна малко след 8:00 ч. местно време в
Коментари Харесай

Взривът в Лондон – неуспешен атентат, екзплозията е трябвало да бъде много по-мощна


Взривът, който избухна малко след 8:00 ч. локално време в лондонското метро, публично се преглежда като атентат. Това заяви пред телевизия Sky News формален представител на " Скотланд Ярд ". " Към сегашния миг ние преглеждаме случилото се като терористичен акт. Антитерористичното поделение на лондонската полиция поема следствието ", споделя той, съобщи ТАСС.

Паралелно с това от малкия екран означават, че атентатът е бил несполучлив и като по знамение обстановката се е разминала без жертви. " По всичко проличава, че оставеният във влака предмет не се е взривил както е било планувано, с помощта на което по всяка възможност не се е стигнало до жертви ", отбелязва Sky News. Както стана ясно по-рано, гърмежът, разнесъл се от бяла кофа, сложена в един от вагоните на метрото, рани няколко души, като им нанесе изгаряния по лицата. Явно обаче заложеното устройство е трябвало да създаде доста по-мощен гърмеж, което е могло да докара и до починали хора.

Късмет е, че няма потърпевши и при създалата се директно след случая суматоха. Според разкази на очевидци, незабавно след случая хората в станцията " Парсънс Грийн " са почнали да се блъскат, и под паника да бягат и да се пробват да излязат на открито. Някои от тях настояват, че е имало потърпевши, на които пристигналите в това време медицински екипи са оказвали помощ.

Във връзка с атентата английският министър председател Тереза Мей привиква изключително съвещание на държавния комитет за изключителни обстановки COBRA. Според информация на Sky News то ще се организира в 13:00 ч. локално време (15:00 ч. българско).

Междувременно тя изрази съпричастността си към потърпевшите при атентата. " Мислите ми са с тези, които бяха ранени на метростанция " Парсънс Грийн ". Както и със профилираните служби, които реагираха мъжки на този терористичен акт ", написа тя в Twitter.

Вече стана ясно и че 18 души са били настанени в разнообразни лечебни заведения в Лондон. Те са били ранени както от самия гърмеж в мотрисата, по този начин и в последвалия безпорядък и навалица, съобщи РИА " Новости ". Засега обаче не се прецизира какъв брой за ранените от бомбата.

От нашето Министерство на външните работи оповестиха в това време, че към 12:00 ч българско време няма информация за жертви при случая в лондонското метро. Посолството ни в Лондон е отправило питане към локалните управляващи за потърпевши български жители при случая в метростанция " Парсънс Грийн” в английската столица от тази заран. Към този миг полицейските управляващи не оповестяват спомагателни елементи за случая. На мястото са изпратени екипи на лондонската полиция и коли за спешна помощ. Към 12.00 ч българско време няма информация за жертви при случая.

Всички български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР